ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВА КОСА

водаНашето тело содржи 70% вода а нашите клетките имаат потреба од вода за да ја извршат секоја своја функција. Водата исто така ги елиминира токсините од телото.
Затоа водата е есенцијална состојка и значи живот.
Косата е составена од 5% вода и 95% протеини. Водата ги хидрира клетките па и вашата коса не е исклучок.

За да ја одржите убавината на вашата коса, и за да вашата коса биде мека и нежна, мора да пиете доволно вода. Водата ќе ја одржува вашата коса жива и полна волумен.
Но водата исто така помага и на спречување на опаѓањето на косата.
Доволна количина вода во текот на денот ќе ви помогне да изгледате одлично, а вашата коса да биде здрава и сјајна.