ЗА ОПТИМАЛНИ ЕФЕКТИ ВО РАСТОТ НА КОСАТА РЕАГИРАЈТЕ НАВРЕМЕ

алопеција3Косата интензивно почнува да ослабнува за период од само 8 месеци иако нема видливо опаѓање на косата. Влакното станува тенко и кршливо а мастењето е се поизразено. Промените на косата се поклопуваат со период кога обврските на пациентката силно се зголемуваат и темпото на живот е многу забрзано.
Но состојбата на фоликулите е одлична со добар потенцијал за раст. Проретчувањето на косата трае кратко па резултатите можат да бидат оптимални за пократко време.
Нашите докторки-трихолози препорачаа 101 стимулативен третман кој вклучува и третмани за регулација на мастењето.
Правилна исхрана и регулација на обврските беа исто неопходни за да се создаде добра основа за непречен раст.
Резултатите во згуснување на косата и мастењето беа брзи и оптимални. Косата изгледа густо, здраво и полна со волумен.