ЗДРАВЈЕТО НА КОСАТА Е ОДРАЗ НА ЦЕЛОКУПНОТО ЗДРАВЈЕ

алопецијаИако губењето на косата почнало од пубертет, сепак прогресот бил многу бавен. Но, постпородилниот период остава драматични последици по косата. Исто така , нивото на шеќер во крвта е постојано кон горна граница а телесната тежина константно висока. И покрај обидите за здрава исхрана и регулација на тежината во годините после породувањето, косата продолжува да опаѓа.

Интензивната терапија даде многу брзо намалување на опаѓањето на косата и продолживме со стимуалтиван терапија за растот на косата. Неочекувано брзо реагираа фоликулите и дадоа раст на нова коса. Регулирање на здравствената состојба е паралелна со 101 терапијата за коса заради постигнување на стабилни и задоволителни резултати.
Здравјето на косата е одраз на целокупното здравје.