ЛАСЕРСКА БИОСТИМУЛАЦИЈА ЈА ВРАЌА ГУСТИНАТА НА КОСАТА И ЗДРАВЈЕТО НА СКАЛПОТ

ЛАСЕРСКА БИОСТИМУЛАЦИЈА ЈА ВРАЌА ГУСТИНАТА НА КОСАТА И ЗДРАВЈЕТО НА СКАЛПОТ

Почетни промени во квалитетот на косата може да се забележат после долгогодишна анемија. Иако косата може целосно да се обнови после нормализирање на крвната слика сепак кај пациенти со генетска предиспозиција на губење на косата не се одвива спонтана регенерација.
Перутот кој е многу изразен и воспалението на скалпот поради тој перут исто така допринесуваат за дополнително опашање но и за бавно обновување на косата.

Неопходно е првин да се изрегулира перутот и врати здравјето на скалпот. Со тоа се нормализира и опаѓањето на косата и се обезбедуваат оптимални услови за да се продолжи со стимулативниот третман за раст на косата. Ласерска биостимулација и 101 терапија беше планираната интензивна терапија од страна на нашите докторки-трихолози.

За само неколку месеци, резултатите се видливи а густината на косата повторно е нормална.