ЛАСЕРСКИ ЧЕШЕЛ ЗА СТИМУЛАЦИЈА НА РАСТ НА КОСА

laser proЛасерската терапија е прв револуционерен пробив на технологија од ваков вид која се покажа како најефикасен и најефективен третман против опаѓање на косата. Развиена е во Јужна Кореја пред околу 30 години од страна на д-р Jung Kyun Kim, универзитетски професор кој специјализирал во областа на проблеми со опаѓање на косата Оваа технологија која нуди потполно безболен, нехируршки, нетоксичен и без било какви споредни ефекти третман денес наоѓа широка примена насекаде во светот.
Спроведените клинички студии покажаа дека Ласерската терапија има степен на ефикасност од над 80% кај клиенти кои имале проблеми со опаѓање на косата. Оваа технлогија беше одобрена за употреба од страна на Американското биро за лекови (FDA) како безбеден апарат за домашна употреба без никакви споредни ефекти.
Ласерскиот чешел Hair Laser Professional претставува клинички докажан третман за раст на коса. Станува збор за 15 сертифицирани вистински ласерски диоди а не Лед диоди.

Овој ласерски чешел емитува невидлива инфрацрвена светлина која го забрзува метаболизмот на скалпот на клеточно ниво, ја подобрува циркулацијата на крв, и го зголемува дотокот на кислород кој овозможува регенерирање и нормален раст на косата. Инфрацрвените зраци навлегуваат директно длабоко во скалпот, го енергетизираат фоликулот и на тој начин стимулираат конвертирање на косата од “фаза на одмор” кон “фаза на раст”. Постапката е целосно безбедна без ниту еден спореден ефект.