МАЛИНИ ЗА КОМПЛЕТНО ЗДРАВЈЕ НА КОСАТА

malininНе само што се вкусни, туку поседуваат бројни нутритивни бенефити поради кои се одлични за целокупното здравје.
Богати се со витамини, растителни влакна и содржат фито-хемиски состојки кои делуваат како антиоксиданси.

Изобилуваат со витамини од Б група. Па затоа се есенцијални за комплетна убавина и нега на косата, почнувајќи од намалување на опаѓањето преку намалување на седите влакна па до подобро здравје на косата.

Содржат фолни киселини кои се брилијантни за стимулација на растот на косата.

Биотинот пак кој обилно го содржат малините е витален за косата и дава преубав сјај .
Витаминот Ц во негов состав е од бенефит за одржувањето на здравјето на скалпот.