НАЈДОБРАТА ПРИРОДНА СОСТОЈКА ЗА РАСТ НА КОСАТА

jabukaЈаболките се богати со растителни влакна и разновидни есенцијални нутритиенти. Јаболките содржат неколку витамини кои го промовираат целокупното здравје на косата. Витаминот Е ја поттикнува циркулацијата во скалпот и го забрзува растот на косата. Витамин Б6 продуцира меланин кој ја дава нормланата боја на косата и превенира прерано поблеување на косата.
Јаболките содржат минерали како магнезиум, натриум, бакар и калциум. Сите овие минерали помагаат во намалување на опаѓањето на косата и одржување на здрав скалп.

Содржат и процијанид, природна состојка која го поттикнува растот на косата. Според Tsukuba истражувачкиот тим, зелените јаболки содржат процијанид Б-2 , природна компонента која делува на протеините на начин што го стимулира растот на нова коса.
Затоа, јадете едно јаболко на ден за здрава и бујна коса.