Производи

Во современото секојдневие, постојано слушате и гледате реклами за илјадници производи, лосиони, серуми и шампони кои ви гарантираат дека ќе го решите вашиот проблем со опаѓање на косата. И на крај, не само што нема воопшто да ви помогнат во решавање на вашиот проблем, туку и состојбата на вашата коса и скалп би можела да биде полоша од претходно. Како тогаш да знаете да репознаете кој е вистински ефикасен препарат кој би можел да ви помогне во решавање на проблемот со опаѓање на косата?

101 HAIR CLINIC клиниката за проблеми со коса работи единствено со производи за кои постои научна докажаност за нивната ефикасност. Што значи тоа научна докажана ефикасност? Тоа би значело дека независна референтна здравствена институција или медицински универзитетски центри врз основа на клинички експерименти на поголеми контролни групи на пациенти применуваат производ или метода во подолг временски период, најчесто од 6 месеци до 1 година. Секојдневно ги следат резултатите од нивната клиничка студија, ги регистрираат, фотографираат со специјални трихоскопски инструменти, за да на крајот од студијата дојдат до заклучок дали тој производ воопшто имал било каков ефект врз стопирање на опаѓањето на косата и промовирање на нов раст на коса, и доколку имало позитивен ефект, тогаш во кој апсолутен износ изразен во проценти изнесувал таквиот ефект. Овие резултати заедно со методологијата на истражување ги објавуваат во рецензирани високоценети меѓународни медицински журнали со импакт фактор, како потврда за успехот или неуспехот во примената, ефикасноста и резултатите од користењето на конкретниот препарат, производ или технологија.

7
Yes
None
1
Name...
/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8/
Thumbnail

Категории:

ПРОИЗВОДИ ПРОТИВ ОПАЃАЊЕ НА КОСА
101B
101B Image

101B формулата е наменета да го стопира опаѓањето на косата во почетните стадиуми на губење на косата. Не само што го регулира интензивното опаѓање на косата, туку и ја спречува конверзијата на тестостеронот во дихидротестостерон (ДХТ), кој е главниот причинител за развојот на машкиот тип на ќелавост. 101B во себе содржи природни активни ДХТ блокатори, го блокира поврзувањето на ДХТ за рецепторите на клетките од коренот на влакното, со што директно оневозможува да се активира генетската порака за губење на косата. Исто така ја редуцира и секрецијата од лојните жлезди, целосно ги чисти порите на влакното до самиот фоликул, што значително помага во создавањето на идеални услови за развој на здраво влакно.

101F
101F Image

Спречување на опаѓањето на косата и стимулација на растот на косата се два различни и независни феномени. Додека 101B формулата се применува за превенција на опаѓањето на косата, 101F и 101G тоникот се наменети за повторен раст на косата. Кај нормална до сува кожа на главата 101F тоникот е иделен за поттикнување на растот на косата. Ги реактивира ослабените фоликули за да повторно продуцираат здраво и цврсто влакно, произведуваат здрава и цврста коса.

101G
101G Image

Спречување на опаѓањето на косата и стимулација на растот на косата се два различни и независни феномени. Додека 101B формулата се применува за превенција на опаѓањето на косата, 101F и 101G тоникот се наменети за повторен раст на косата. Кај масна кожа на главата 101G тоникот е иделен за поттикнување на растот на косата. 101G тоникот го промовира растот на нова коса, ја регулира функцијата на лојните жлезди и овозможува подобра ресорпција на нутритиенти за влакното. На тој начин обезбедува раст на здрава коса, на здрав скалп.

101 Hair Folicule Nourishing
101 Hair Folicule Nourishing Image

Ако опаѓањето на косата траело подолго време и веќе постои очигледно проретчување на косата тогаш оваа формула дава најдобри резултати. Во напреднатите стадиуми на опаѓање на косата фоликулите на влакното имаат значително намалена и неправилна функција, а формирањето на влакно е сериозно компромитирано. 101 Hair Follicle Nourishing ја подобрува физиолошката функција на фоликулите и длабински ги потхранува. Ја регулира и функцијата на лојните жлезди. Се препорачува и кај мажи и кај жени.

101 Hair Regain
101 Hair Regain Image

101 Hair Regain формулата е незаменлива во крајните фази од терапијата. Го надополнува дејството на 101G и 101 Hair Nourishing формулите со што обезбедува подобри резултати во крајните фази од терапијата. Особено значење има за зајакнување, задебелување на влакното, правејќи ја новопорасната коса здрава, цврста и сјајна. Може самостојно да се користи кај слаба, безживотна коса.

101 Formula
101 Formula Image

101 формулата е специјална комбинација од растителни екстракти која е наменета за третман на различни стадиуми на алопеција ареата, тоталис или универзалис. Предност е што нема ограничување и може да се користи и на веѓи и брада. Ја поттикнува циркулацијата на крвта на ниво на фоликулите на влакното со што го подобрува и снабдувањето со потребни нутритиенти, витамини, минерали и аминокиселини. Последователно доаѓа до ревитализација на *заспаните* фоликули и промовирање на растот на косата. Ги нормализира и функциите на скалпот, регулирајќи го мастењето и перутот. Ако постои интензивно опаѓање на косата се препорачува првично 101B формула за стопирање на опаѓањето пред да се почне со 101 формулата. Поради мултифакторијалната и имунолошки зависната природа на ова форма на опаѓање на коса понекогаш е потребна комплементарна терапија од соодветен специјалист.

101 E
101 E Image

101 Е претставува едноставно решение, исклучително е моќен и ефективен , се користи само локално а покажува драматични резултати за само една недела. Оваа формула е спој на 10 терапевтски природни билки и растенија. Внимателно калибрираните количини на секоја состојка го прават неприкосновено ефикасен во борбата со акни (фоликулит), себореичен дерматит, розацеа. 101 Е го регулира лачењето на лојните жлезди, ги чисти порите, ја подобрува циркулацијата на крвта, го намалува воспалението и го олеснува чешањето. Има силно антибактериско и анти инфламаторно дејство.

Hair Shadding Proof Shampoo
Hair Shadding Proof Shampoo Image

Наменет е да се користи кај секоја форма на опаѓање на косата, а неговата блага хербална формула го прави адекватен за користење и кај сите состојби на скалпот, сувост, мастење, чешање и перут. Жен шенот во неговиот состав и специјалната комбинација од активни супстанци за чистење со pH 5.5 обезбедуваат нежно длабинско чистење. Значењето на жен шенот е и во неговото дејство на регулација на проблемите на скалпот, а заедно со другите 6 активни хербални супстанци ја подобрува циркулацијата на крвта и го зајакнува влакното.

Oil Control Nourishing Shampoo
Oil Control Nourishing Shampoo Image

Ексклузивната нежна формула на овој шампон базирана на билни екстракти е наменета за користење кај секој тип на коса. Специјалната комбинација на активни хербални супстанци за чистење и неутралниот pH 5.5 обезбедува нежно длабинско чистење и регулирање на мастењето на скалпот. Високо квалитетните растителни екстракти и даваат на косата природен и здрав изглед, сјај и лесно обликување.

101 D
101 D Image
101 D формулата е незаменлива во крајните фази од терапијата. Го надополнува дејството на 101G и 101 Hair Nourishing формулите со што обезбедува подобри резултати во крајните фази од терапијата. Особено значење има за зајакнување, задебелување на влакното, правејќи ја новопорасната коса здрава, цврста и сјајна. Може самостојно да се користи кај слаба, безживотна коса.
ПРОИЗВОДИ ПРОТИВ ОПАЃАЊЕ НА КОСА
101B Image
101B
101B формулата е наменета да го стопира опаѓањето на косата во почетните стадиуми на губење на косата. Не само што го регулира интензивното опаѓање на косата, туку и ја спречува конверзијата на тестостеронот во дихидротестостерон (ДХТ), кој е главниот причинител за развојот на машкиот тип на ќелавост. 101B во себе содржи природни активни ДХТ блокатори, го блокира поврзувањето на ДХТ за рецепторите на клетките од коренот на влакното, со што директно оневозможува да се активира генетската порака за губење на косата. Исто така ја редуцира и секрецијата од лојните жлезди, целосно ги чисти порите на влакното до самиот фоликул, што значително помага во создавањето на идеални услови за развој на здраво влакно.
101F Image
101F
Спречување на опаѓањето на косата и стимулација на растот на косата се два различни и независни феномени. Додека 101B формулата се применува за превенција на опаѓањето на косата, 101F и 101G тоникот се наменети за повторен раст на косата. Кај нормална до сува кожа на главата 101F тоникот е иделен за поттикнување на растот на косата. Ги реактивира ослабените фоликули за да повторно продуцираат здраво и цврсто влакно, произведуваат здрава и цврста коса.
101G Image
101G
Спречување на опаѓањето на косата и стимулација на растот на косата се два различни и независни феномени. Додека 101B формулата се применува за превенција на опаѓањето на косата, 101F и 101G тоникот се наменети за повторен раст на косата. Кај масна кожа на главата 101G тоникот е иделен за поттикнување на растот на косата. 101G тоникот го промовира растот на нова коса, ја регулира функцијата на лојните жлезди и овозможува подобра ресорпција на нутритиенти за влакното. На тој начин обезбедува раст на здрава коса, на здрав скалп.
101 Hair Folicule Nourishing Image
101 Hair Folicule Nourishing
Ако опаѓањето на косата траело подолго време и веќе постои очигледно проретчување на косата тогаш оваа формула дава најдобри резултати. Во напреднатите стадиуми на опаѓање на косата фоликулите на влакното имаат значително намалена и неправилна функција, а формирањето на влакно е сериозно компромитирано. 101 Hair Follicle Nourishing ја подобрува физиолошката функција на фоликулите и длабински ги потхранува. Ја регулира и функцијата на лојните жлезди. Се препорачува и кај мажи и кај жени.
101 Hair Regain Image
101 Hair Regain
101 Hair Regain формулата е незаменлива во крајните фази од терапијата. Го надополнува дејството на 101G и 101 Hair Nourishing формулите со што обезбедува подобри резултати во крајните фази од терапијата. Особено значење има за зајакнување, задебелување на влакното, правејќи ја новопорасната коса здрава, цврста и сјајна. Може самостојно да се користи кај слаба, безживотна коса.
101 Formula Image
101 Formula
101 формулата е специјална комбинација од растителни екстракти која е наменета за третман на различни стадиуми на алопеција ареата, тоталис или универзалис. Предност е што нема ограничување и може да се користи и на веѓи и брада. Ја поттикнува циркулацијата на крвта на ниво на фоликулите на влакното со што го подобрува и снабдувањето со потребни нутритиенти, витамини, минерали и аминокиселини. Последователно доаѓа до ревитализација на *заспаните* фоликули и промовирање на растот на косата. Ги нормализира и функциите на скалпот, регулирајќи го мастењето и перутот. Ако постои интензивно опаѓање на косата се препорачува првично 101B формула за стопирање на опаѓањето пред да се почне со 101 формулата. Поради мултифакторијалната и имунолошки зависната природа на ова форма на опаѓање на коса понекогаш е потребна комплементарна терапија од соодветен специјалист.
101 E Image
101 E
101 Е претставува едноставно решение, исклучително е моќен и ефективен , се користи само локално а покажува драматични резултати за само една недела. Оваа формула е спој на 10 терапевтски природни билки и растенија. Внимателно калибрираните количини на секоја состојка го прават неприкосновено ефикасен во борбата со акни (фоликулит), себореичен дерматит, розацеа. 101 Е го регулира лачењето на лојните жлезди, ги чисти порите, ја подобрува циркулацијата на крвта, го намалува воспалението и го олеснува чешањето. Има силно антибактериско и анти инфламаторно дејство.
Hair Shadding Proof Shampoo Image
Hair Shadding Proof Shampoo
Наменет е да се користи кај секоја форма на опаѓање на косата, а неговата блага хербална формула го прави адекватен за користење и кај сите состојби на скалпот, сувост, мастење, чешање и перут. Жен шенот во неговиот состав и специјалната комбинација од активни супстанци за чистење со pH 5.5 обезбедуваат нежно длабинско чистење. Значењето на жен шенот е и во неговото дејство на регулација на проблемите на скалпот, а заедно со другите 6 активни хербални супстанци ја подобрува циркулацијата на крвта и го зајакнува влакното.
Oil Control Nourishing Shampoo Image
Oil Control Nourishing Shampoo
Ексклузивната нежна формула на овој шампон базирана на билни екстракти е наменета за користење кај секој тип на коса. Специјалната комбинација на активни хербални супстанци за чистење и неутралниот pH 5.5 обезбедува нежно длабинско чистење и регулирање на мастењето на скалпот. Високо квалитетните растителни екстракти и даваат на косата природен и здрав изглед, сјај и лесно обликување.
101 D Image
101 D
101 D формулата е незаменлива во крајните фази од терапијата. Го надополнува дејството на 101G и 101 Hair Nourishing формулите со што обезбедува подобри резултати во крајните фази од терапијата. Особено значење има за зајакнување, задебелување на влакното, правејќи ја новопорасната коса здрава, цврста и сјајна. Може самостојно да се користи кај слаба, безживотна коса.
6
Yes
None
1
Name...
/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8/
Thumbnail
ПРОИЗВОДИ ЗА КАМУФЛИРАЊЕ НА КОСА
ПРОИЗВОДИ ЗА КАМУФЛИРАЊЕ НА КОСА
NANOFIBERS
NANOFIBERS Image

NANOFIBERS претставува инстант решение кое овозможува проретчената коса да добие совршено густ и природен изглед за само неколку секунди.
Овие природни микровлакненца се направени од органски протеински кератин. Микровлакненцата остануваат на самата коса во текот на целиот ден се до нивното измивање со вода.
Не станува збор за спреј, крема или шминка. NANOFIBERS -от е отпорен на дожд, ветер бидејќи е прицврстен за природните влакна со помош на MIST PLUS спрејот за коса. Дискретен е и по ништо не се разликува од вашата природна коса. NANOFIBERS -от е достапен во 10 различни бои кои можат многу лесно да се комбинираат за да се добие било која посакувана боја. Резултатот е совршен природен изглед за само неколку секунди. Овој производ кој е целосно природен мошне лесно се отстранува преку едноставно измивање на косата. Воопшто не ги затвора порите на скалпот.

MIST PLUS
MIST PLUS Image

MIST PLUS е специјално развиена формула која ја подобрува врската помеѓу NANOFIBERS микро влакненцата и проретчената коса. Станува збор за ексклузивна формула богата со B и H витамини, амино киселини и смоли. Овој производ има и својства за спречување на опаѓањето на косата на начин што помага во активирање на крвната микроциркулација на скалпот и забрзување на метаболизмот на фоликулите. Може да се комбинира со било кој третман против опаѓање на косата. MIST PLUS ги штити NANOFIBERS микровлакната од дожд и ветер, на сосема природен начин со долготраен ефект. Наменет е за мажи и жени.
Нежно напрскајте го делот кој е покриен со NANOFIBERS микровлакната од околу 20 cmm оддалеченост.

ПРОИЗВОДИ ЗА КАМУФЛИРАЊЕ НА КОСА
NANOFIBERS Image
NANOFIBERS
NANOFIBERS претставува инстант решение кое овозможува проретчената коса да добие совршено густ и природен изглед за само неколку секунди. Овие природни микровлакненца се направени од органски протеински кератин. Микровлакненцата остануваат на самата коса во текот на целиот ден се до нивното измивање со вода. Не станува збор за спреј, крема или шминка. NANOFIBERS -от е отпорен на дожд, ветер бидејќи е прицврстен за природните влакна со помош на MIST PLUS спрејот за коса. Дискретен е и по ништо не се разликува од вашата природна коса. NANOFIBERS -от е достапен во 10 различни бои кои можат многу лесно да се комбинираат за да се добие било која посакувана боја. Резултатот е совршен природен изглед за само неколку секунди. Овој производ кој е целосно природен мошне лесно се отстранува преку едноставно измивање на косата. Воопшто не ги затвора порите на скалпот.
MIST PLUS Image
MIST PLUS
MIST PLUS е специјално развиена формула која ја подобрува врската помеѓу NANOFIBERS микро влакненцата и проретчената коса. Станува збор за ексклузивна формула богата со B и H витамини, амино киселини и смоли. Овој производ има и својства за спречување на опаѓањето на косата на начин што помага во активирање на крвната микроциркулација на скалпот и забрзување на метаболизмот на фоликулите. Може да се комбинира со било кој третман против опаѓање на косата. MIST PLUS ги штити NANOFIBERS микровлакната од дожд и ветер, на сосема природен начин со долготраен ефект. Наменет е за мажи и жени. Нежно напрскајте го делот кој е покриен со NANOFIBERS микровлакната од околу 20 cmm оддалеченост.
10
Yes
None
1
Name...
/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8/
Thumbnail
ПРОИЗВОДИ ПРОТИВ ПОБЕЛЕНА КОСА
STRATEGY 4 STEPS ГЕЛ ЗА ПРИРОДНА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА КОСА
STRATEGY 4 STEPS ГЕЛ ЗА ПРИРОДНА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА КОСА Image

Со Strategy 4 steps постепено и дискретно можете да ја вратите пигментацијата на косата од бела или сива преку светло кафеава до темно кафеава. Како што со губењето на пигментот косата побелува така Strategy 4 steps постепено го враќа пигментот на влакното, на сосем природен начин.
Кога ќе се аплицира Strategy 4 steps гелот, тој се апсорбира во влакното, се интегрира со протеините на влакното и го обновува пигментот. Количината на новодобиениот пигмент после едно нанесување е доволна само да му даде многу светло кафеава боја на влакното, но не и да даде драстична промена на бојата. Затоа репигментацијата со Strategy 4 steps е многу дискретна, без шокантна промена на бојата. Дури и една апликација е доволна за природна пигментација на косата, особено кај целосно бела коса. Со секоја наредна апликација на гелот количината на пигментот во влакното е поголема и бојата на косата е се поинтензивна, се до добивање на темно кафеава боја.
Друга значајна карактеристика на овој препарат е што не ја менува бојата на косата која не е побелена. Значи делува само на сивата или бела коса, а не на веќе пигментираната коса. Вашата природна боја на коса ќе биде задржана.
Особено значајно за Strategy 4 steps по што се разликува од разните хемиски производи за боење на косата е што не содржи хидроген, амонијак, ниту канцерогени материи. Косата после третманот е здрава, мека, сјајна и пигментирана. Пигментот не се испира, но за одржување на ефектот потребно е нанесување еднаш месечно.

INTESIVE PIGMENT SHAMPOO ИНТЕНЗИВЕН ГЕЛ ЗА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА КОСА
INTESIVE PIGMENT SHAMPOO ИНТЕНЗИВЕН ГЕЛ ЗА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА КОСА Image

Побелувањето на косата почнува релативно рано, во средните 20-ти години кај мажите, а доцните 20-ти кај жените. Побелената коса воопшто не помага во одржување на добриот изглед.

Кај жените фарбите за коса им обезбедуваат не само прикривање на седата коса туку и можност да експериментираат со огромна палета од бои. Меѓутоа, фарбите за коса кај мажи даваат апсолутно неприроден и неадекватен изглед на косата.

Со Strategy шампонот во првите фази од побелувањето на косата се постигнуваат фантастични резултати. Со само едно миење седите влакна ја враќаат својата природна боја, и ја задржуваат до 6 недели. Особено значајно е што нема да се промени бојата на нормалните, пигментирани влакна и природниот изглед на вашата коса нема да биде компромитиран. Негата на косата после тоа е нормална, со нормален шампон и резултатите се стабилни независно од фреквенцијата на миење на косата. После 6 недели повторно го користите Strategy шампонот.

BEARD & MOUSTACHE GEL ГЕЛ ЗА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА БРАДА
BEARD & MOUSTACHE GEL ГЕЛ ЗА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА БРАДА Image

Strategy гелот ги елиминира сивите влакна на брадата и мустаќите за само 5 минути, ги репигментира во боја идентична на вашата. Овој гел е развиен специјално за апликација на сивите влакна на лице кои се поотпорни од сивите влакна на косата. Ексклузивната формула со алое вера и екстракти ја штити кожата и ги прави мустаќите и брадата меки. Не ја оштетува кожата затоа што не содржи амонијак и други штетни хемикалии.

Конзистенцијата во вид на гел овозможува лесна апликација, а со четкичката во состав на пакувањето нанесувањето дополнително се олеснува. После апликацијата се остава да делува 5 минути, а кај упорните влакна во следна апликација може да се остави максимално 15 минути. Бојата се избира согласно на вашата природна боја на брадата. Репигментираните влакна не ја менуваат или губат бојата со текот на времето. Повторно се аплицира гелот кога ќе почне да расте влакното

ПРОИЗВОДИ ПРОТИВ ПОБЕЛЕНА КОСА
STRATEGY 4 STEPS ГЕЛ ЗА ПРИРОДНА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА КОСА Image
STRATEGY 4 STEPS ГЕЛ ЗА ПРИРОДНА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА КОСА
Со Strategy 4 steps постепено и дискретно можете да ја вратите пигментацијата на косата од бела или сива преку светло кафеава до темно кафеава. Како што со губењето на пигментот косата побелува така Strategy 4 steps постепено го враќа пигментот на влакното, на сосем природен начин. Кога ќе се аплицира Strategy 4 steps гелот, тој се апсорбира во влакното, се интегрира со протеините на влакното и го обновува пигментот. Количината на новодобиениот пигмент после едно нанесување е доволна само да му даде многу светло кафеава боја на влакното, но не и да даде драстична промена на бојата. Затоа репигментацијата со Strategy 4 steps е многу дискретна, без шокантна промена на бојата. Дури и една апликација е доволна за природна пигментација на косата, особено кај целосно бела коса. Со секоја наредна апликација на гелот количината на пигментот во влакното е поголема и бојата на косата е се поинтензивна, се до добивање на темно кафеава боја. Друга значајна карактеристика на овој препарат е што не ја менува бојата на косата која не е побелена. Значи делува само на сивата или бела коса, а не на веќе пигментираната коса. Вашата природна боја на коса ќе биде задржана. Особено значајно за Strategy 4 steps по што се разликува од разните хемиски производи за боење на косата е што не содржи хидроген, амонијак, ниту канцерогени материи. Косата после третманот е здрава, мека, сјајна и пигментирана. Пигментот не се испира, но за одржување на ефектот потребно е нанесување еднаш месечно.
INTESIVE PIGMENT SHAMPOO ИНТЕНЗИВЕН ГЕЛ ЗА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА КОСА Image
INTESIVE PIGMENT SHAMPOO ИНТЕНЗИВЕН ГЕЛ ЗА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА КОСА
Побелувањето на косата почнува релативно рано, во средните 20-ти години кај мажите, а доцните 20-ти кај жените. Побелената коса воопшто не помага во одржување на добриот изглед. Кај жените фарбите за коса им обезбедуваат не само прикривање на седата коса туку и можност да експериментираат со огромна палета од бои. Меѓутоа, фарбите за коса кај мажи даваат апсолутно неприроден и неадекватен изглед на косата. Со Strategy шампонот во првите фази од побелувањето на косата се постигнуваат фантастични резултати. Со само едно миење седите влакна ја враќаат својата природна боја, и ја задржуваат до 6 недели. Особено значајно е што нема да се промени бојата на нормалните, пигментирани влакна и природниот изглед на вашата коса нема да биде компромитиран. Негата на косата после тоа е нормална, со нормален шампон и резултатите се стабилни независно од фреквенцијата на миење на косата. После 6 недели повторно го користите Strategy шампонот.
BEARD & MOUSTACHE GEL ГЕЛ ЗА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА БРАДА Image
BEARD & MOUSTACHE GEL ГЕЛ ЗА РЕПИГМЕНТАЦИЈА НА БРАДА
Strategy гелот ги елиминира сивите влакна на брадата и мустаќите за само 5 минути, ги репигментира во боја идентична на вашата. Овој гел е развиен специјално за апликација на сивите влакна на лице кои се поотпорни од сивите влакна на косата. Ексклузивната формула со алое вера и екстракти ја штити кожата и ги прави мустаќите и брадата меки. Не ја оштетува кожата затоа што не содржи амонијак и други штетни хемикалии. Конзистенцијата во вид на гел овозможува лесна апликација, а со четкичката во состав на пакувањето нанесувањето дополнително се олеснува. После апликацијата се остава да делува 5 минути, а кај упорните влакна во следна апликација може да се остави максимално 15 минути. Бојата се избира согласно на вашата природна боја на брадата. Репигментираните влакна не ја менуваат или губат бојата со текот на времето. Повторно се аплицира гелот кога ќе почне да расте влакното
8
Yes
None
1
Name...
/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8/
Thumbnail
ПРОИЗВОДИ ЗА НЕГА НА КОСА - LEONOR GREYL
Bain TS shampooing
Bain TS shampooing Image

Балансиран шампон за третман на масен скалп и суви врвови на косата. Смирувачките ефекти на маслата од зелен лимон, анти себореичните ефекти на квасецот и анти перспирантните бенефити на sage во комбинација делуваат на чистење и себорегулација на масниот скалп.
Витамините и растителните протеини со кондиционирачки особини ги ревитализираат и негуваат сувите краеви.

Gel à l'Hibiscus
Gel à l

Гел за обликување- не содржи алкохол. Одличен е за обликување на косата, креираше на фризура со ефект ,,влажен изглед “ и обезбедува подршка на корените на тенката и сува коса. Само капка од GEL A L’HIBISCUS нанесена со вашите прсти на косата и веднаш се забележуваат резултатите. Оваа формула која не содржи алкохол е погодна за сите видови на коса и да ја исуши вашата коса.

Complexe Energisant
Complexe Energisant Image

Енергизира и го подобрува изгледот на слабата, проретчена коса. Богат со аминокиселини од растителен колаген, хербални екстракти со регенеративни карактеристики, природни мулти активни состојки.Оваа уникатна микстура обезбедува ефективно дејство против бројни фактори кои предизвикуваат опаѓање на косата. Нанесете го на чист скалп после миење на косата и не го испирајте. Се препорачуваат три ампули неделно три месеци последователно, пред постепено да се намали фреквенцијата на користење.

Bain traitant à la Propolis
Bain traitant à la Propolis Image

Нежен третман против перут. Прополисот во комбинација со коктел од растителни активни состојки го превенира развојот на габички на скалпот и го редуцира чешањето, кое се јавува често кај перутот. Овие состојки синергично делуваат за да обезбедат правилна хигиена на скалпот нежно отстранувајќи го перутот со инстатнти резултати. Нежната форлмула овозможува секојдневно користење.

Bain restructurant à la banane
Bain restructurant à la banane Image

Специјален шампон за природно виткана и ондулирана коса. Дејството на протеините, кератинот и екстрактите од банана помагаат во одржување на формата на природните кадрици и ја намалуваат кршливоста на косата после трајна ондулација. Вашата коса добива еластичност и сјај.

Régénérescence naturelle
Régénérescence naturelle Image

Есенцијални и растителни масла за чистење и стимулација на скалпот и поттикнување на растот на косата. Регенеративните својства на Borage oil и Mimosa Tenuiflora oil се комбинирани со прочистувачките бенефити од есенцијалните масла. Адекватни се за секој тип на скалп, ја стимулираат циркулацијата на крвта, превенирајќи нутритивен дефицит на скалпот. Се нанесува сегемент по сегмент на сув скалп, со нежна масажа, за да рамномерно се распореди производот. Се остава 15 минути (или цела вечер ако е потребно) пред да се стави третман или да се шампонира со адекватен производ за Вашиот скалп и коса.

Condition naturelle
Condition naturelle Image

Сушењето со фен ја оштетува незаштитената коса.
Сепак обликувањето на тенка и безживотна коса или исправувањето на виткана или сува коса бара употреба на фен- но секогаш тоа треба да биде изведено со минимизирање на ризикот по вашата коса. Тоа беше и целта за создавање на CONDITION NATURELLE : нанесен по миење на косата по нејзината должина и на врвовите, овој производ ја расплеткува и ја штити вашата коса од штетата предизвикана од фенот благодарение на растителните протенини во неговиот состав кои создаваат заштитен слој .Вашата коса изгледа привлечна бујна и волуминозна, сјајна и подготвена за секаков вид на фризура.

Voluforme
Voluforme Image

Спреј за стилизирање кој го подобрува волуменот и формата на вашата фризура. Благодарение на неговата богата формула и заштитни својства VOLUFORME помага да ја обликувате или корегирате вашата фризура моментално : ја контролира ,,непослушната” разлетана коса, брзо се формираат кадрици или се добива волумен од корените. Употребен на влажна или сува коса помага да направите совшена фризура, со аплицирање на прамените пред да ја навиткате на витлери. По апликацијата, лесно напрскајте на цела коса и тогаш исушете ја и стилизирајте ја косата. По отстранување на проиводот, косата останува мека и пријатна на допир.

Douceur végétale
Douceur végétale Image

Гел шампон за тело и коса. Богата формула со ботанички масла и хербални екстракти. Овој гел шампон може да се користи како за коса така и за тело. Идеален за туширање после плажа.

Mousse Douceur Fleurs d’Oranger
Mousse Douceur Fleurs d’Oranger Image

Екстремно нежна формула за нега на бебиња. Ја чисти и негува бебешката кожа и коса без да предизвика иритација на очите. Содржи природни хербални екстракти со природна арома на портокал.

Shampooing au miel
Shampooing au miel Image

Нежен шампон за волумен. Нежното дејство од вистински acacia мед комбиниран со микстура од селектирани растителни екстракти овозможува овој шампон да се користи секојдневно и кај сите типови коса. Помага да се врати еластичноста, сјајот и волуменот и на уникатен начин ја враќа убавината на косата. Идеален за фамилајрно користење.

Bain volumateur aux algues
Bain volumateur aux algues Image

Шампон за волумен и расплеткување на тенка коса. Овој шампон и дава цврстина, волумен и структура на слабата и безживотна коса.Поради ефектот на расплеткување на косата, нема потреба да се користи кондиционер, кој често ја сплеснува тенката коса.

Tonique végétal
Tonique végétal Image

Специјален тоник за масен скалп. Формулиран со sage поради неговото анти перспирантно дејство, horsetail растителни екстаркти богати со минерали, овој оригинален хербален концентрат успева да ја подобри состојбата на масниот скалп преку намалување на продукцијата на себум. Нанесете го производот рамномерно на скалпот, прамен по прамен. Треба да се користи само после миење на коса.

Huile de germe de blé
Huile de germe de blé Image

Длабински третман за масна и девитализирана коса. Маслото од пченични никулци е богато со витамини А, Е и Ф неопходни за виталноста на косата превенирајќи го стареењето, но и делувајќи длабински на чистње на масниот скалп. Лесен за користење се нансеува како шампон но на сува коса и нежно се масира, потоа постепено се емулзира и испира обилно со вода. Идеален третман за коса на која и недостасува сјај и виталност.

Concentré énergétique
Concentré énergétique Image

Длабински anti-ageing третман. Овој ‘per excellence’ третман е формулиран со екстракти од билки, растителни масла да ја зајакнат и “prêle” да стимулира, обезбедувајќи и на косата и скалпот максимален бенефит од природните активни состојки во неговиот состав. После првиот третман косата добива цврстина и виталност

Huile de Palme
Huile de Palme Image

Масло за разубавување, омекнување, заштита и расплеткување на косата и краевите.
Овој производ треба секогаш да се нанесе пред апликација на третман или шампон. Оваа формула содржи растителни масла кои го олеснуваат расплеткувањето додека истовремено ја негуваат косата. Нанесете го маслото рамномерно на сувата коса и краеви. Маслото треба да се остави 10 минути или цела вечер ако е потребно и потоа да се употреби шампон адекватен за Вашата коса. Huile de Palme ја обезбедува неопходната заштита на косата од штетните дејства на сонцето, морската вода и хлорираната вода од базен. Совршен бленд за заштита и репарирање на оштетената коса и краеви.

Lait Luminescence
Lait Luminescence Image

Стилизирачко млеко за расплеткување на косата кое и дава на косата заштита сјај и облик. LAIT LUMINESCENCE е производ за расплеткување на косата со исклучителни својства кои и даваат мекост на косата. Ја негува, помага во обликувањето дури и на најтешката коса за обликување и ја подобрува сјајноста на косата на која и недостасува. Богато со билни екстракти, растителни масла и секако, формулирано без силикон. Пред употреба треба да се протресе пред употреба.

Algues et fleurs
Algues et fleurs Image

Спреј за обликување на кадрици. Формулиран со алги и екстракти од цвеќе за дополнителна подршка, овој спреј за стилизирање ја заштитува природната кадрава и ондулирана коса. Нанесете на влажна претходно измиена коса или секојдневно на сува коса за да ја одржувате формата и живоста на вашите кадрици. Природно витканата или ондулирана коса, која често е оштетена, ќе добие поголема мекост, сјај и виталност.

Éclat naturel
Éclat naturel Image

Крема за стилизирање и негување за многу сува коса. Богата со шеа путер, јојоба масла, витамини и својство да ги филтрира инфра-црвените зраци, овој стилизирачки третман помага во заштита на вашата коса од сонцето, а во исто време ја негува и кондиционира дури и најсувата коса. Аплициран на влажна коса, ECLAT NATUREL помага во расплеткување и претставува вистинска алатка за обликување на косата. Косата може да ја обликувате со прстите , да ја извиткате или измазните со чешел да биде права.

Sérum de soie sublimateur
Sérum de soie sublimateur Image

Ја расплеткува, спречува разлетување, ја штити и негува косата. Протеини од свила за мазна свиленкаста коса, специјално селектирани растителни масла за зголемена флексибилност и лесна за обликување. Употребен на влажна коса, Sérum de soie ќе ја расплетка, употребен на сува коса ќе ја омекне и кондиционира. Секогаш ја штити и негува косата без да ја сплесне. Ова е совршена формула за секојдневно истакнување на убавината на вашата коса, без разлика на типот на коса.

Tonique hydratant
Tonique hydratant Image

Тоник за хидратација и ревитализација.Морски алги и растителен колаген богати со аминокиселини обезбедуваат комбинација од енергизирачки суплементи есенцијални за убавнината и квалитетот на косата. Овој третман за разубавување на косата делува на зајакнување и хидратација на косата и кај најсувата коса на која и ја враќа мекоста и виталноста. Може да се користи и после миење на влажна коса и на сува коса по потреба.

Masque Quintessence
Masque Quintessence Image

Ултимативен метод за очајна коса. Оваа исклучителна маска базирана на Cupuaçu масло и Manketti масло дава извонредни ефекти: има неверојатна хидратантна моќ и задржува вода која бавно се апсорбира и потоа постепено се ослободува со текот на времето хидрирајќи го стеблото на влакното.
Ги неутрализира оштетувањата од современите хемиски и термички третмани како и оштетувањата кои се јавуваат со стареење на влакното.
Неверојатната формула на оваа маска е последното*прибежиште* за многу оштетена, ослабена и дехидрирана коса. Нејзиниот потхранувачки нектар ја ревитализира, регенерира и реструктуира и најоштетената коса. Оваа маска инстантно и дава сјај, мекост и структура на косата.
Начин на користење: нанесете ја маската на сува коса пред шампонирање ако Вашата коса е многу сува или аплицирајте ја на мокра коса после миење. Нанесете ја внимателно по должина на косата, прамен по прамен. Оставете ја да делува 10 мин, идеално 20 минути, потоа одмијте ја со чешлање на косата.

Masque fleurs de Jasmin
Masque fleurs de Jasmin Image

Кондиционирачка маска за нега и убавина на сите типови коса. Богата со аминокиселини, протеини и хербални масла кои ја зголемуваат еластичноста на косата, оваа деликатна кондиционирачка маска од Јасмин помага во негување, регенерирање и расплеткување на сите типови коса, дури и најсувата коса. Перфектна за да и даде на Вашата коса инстантна убавина, овозможувајќи и да добие сјај, мекост и структура.

Masque à l'orchidée
Masque à l

Кондиционирачка маска за хидратација, нега и мекост на наелектризирана коса. Оваа кондиционирачка маска е формулирана со растителни керамиди кои ја зајакнуваат косата, свилени протеини кои го обвиткуваат влакното за сјај и хербални масла за еластичност на косата. Маската делува како уникатен третман за многу виткана и наелектризирана коса. Кадриците се лесни за обликување.

Crème régénératrice
Crème régénératrice Image

Кондиционирачка крема за убавина и заштита на сува и оштетна коса.Коктел од растителни екстракти кои ја расплеткуваат косата, додека протеини кои се врзуваат за кутикулата на влакното формираат заштитен слој. Оваа кондиционирачка маска ја репарира и најсувата и најоштетена коса. Регенеративната формула ја негува и измазнува косата, обвиткувајќи ја со природниот заштитен филм. После само една апликација косата инстантно го враќа сјајот и еластичноста, што ја прави лесна за обликување без да ја прави сплесната.

Crème aux fleurs
Crème aux fleurs Image

Крема за миење на косата со уникатна формула за многу сува и хемиски третирана коса. Природните состојки во кремата за миење се специјално селектирани за да ја зголемат еластичноста на косата и да обезбедат посебна нега на многу виткана или наелектризирана коса. CRÈME AUX FLEURS може да се користи како кремаст шампон. Во таков случај, се аплицира на сува коса од корените до врвовите, се остава 10 минути а потоа постепено се емулзира со додавање на мали количини вода, и полека со масажни движења се одмива.

CRÈME AUX FLEURS ја прави косата неверојатно суптилна и нежна, негувана и свиленкасто мека. Исто така е иделна и после фарбање. Тогаш се аплицира на миена коса, тампонирана со пешкир и се остава 10 минути пред миење. Бојата добива подобар интензитет а сензитивноста на скалпот е неутрализирана. Косата зрачи со убавина.

Shampooing crème moelle de bambou
Shampooing crème moelle de bambou Image

Специјален шампон за нега на сувите краеви на долга коса. Базиран на природни активни состојки ( екстратки од пченица, морков, срж на бамбус, свилени протеини) овој шампон го обновува влакното после само една апликација. Ја регенерира косата, го враќа нејзиниот сјај, еластичност и структура. Овој шампон е адекватен за сите типови на коса склони на сушење, особено долгата коса која се оштетува со текот на времето најмногу на краевите.
Овој луксузен шампон чисти, но и кондиционира, штедејќи Ви време за да ја вратите убавината и добриот изглед на косата.

Lait lavant à la banane
Lait lavant à la banane Image

Благ шампон за секојдневно користење. Млечната формула базирана на протеини и колаген дава мекост, волумен и еластичност на слабата, безживотна и масна коса. Ова слабопенливо млеко ја мие на најнежен начин Вашата коса. Идеален е за секојдневно користење и после тренинг.

Bain vitalisant B
Bain vitalisant B Image

Специјален шампон за тенка, хемиски третирана или осетлива коса. Богат со витамини, хербални екстракти и растителни протеини, овој шампон ја зајакнува и реструктуира оштетената од хемиски третмани коса. Бојата на косата останува интензивна и жива. Косата изгледа сјајно како првиот ден после фарбање.

ПРОИЗВОДИ ЗА НЕГА НА КОСА - LEONOR GREYL
Bain TS shampooing Image
Bain TS shampooing
Балансиран шампон за третман на масен скалп и суви врвови на косата. Смирувачките ефекти на маслата од зелен лимон, анти себореичните ефекти на квасецот и анти перспирантните бенефити на sage во комбинација делуваат на чистење и себорегулација на масниот скалп. Витамините и растителните протеини со кондиционирачки особини ги ревитализираат и негуваат сувите краеви.
Gel à l
Gel à l'Hibiscus
Гел за обликување- не содржи алкохол. Одличен е за обликување на косата, креираше на фризура со ефект ,,влажен изглед “ и обезбедува подршка на корените на тенката и сува коса. Само капка од GEL A L’HIBISCUS нанесена со вашите прсти на косата и веднаш се забележуваат резултатите. Оваа формула која не содржи алкохол е погодна за сите видови на коса и да ја исуши вашата коса.
Complexe Energisant Image
Complexe Energisant
Енергизира и го подобрува изгледот на слабата, проретчена коса. Богат со аминокиселини од растителен колаген, хербални екстракти со регенеративни карактеристики, природни мулти активни состојки.Оваа уникатна микстура обезбедува ефективно дејство против бројни фактори кои предизвикуваат опаѓање на косата. Нанесете го на чист скалп после миење на косата и не го испирајте. Се препорачуваат три ампули неделно три месеци последователно, пред постепено да се намали фреквенцијата на користење.
Bain traitant à la Propolis Image
Bain traitant à la Propolis
Нежен третман против перут. Прополисот во комбинација со коктел од растителни активни состојки го превенира развојот на габички на скалпот и го редуцира чешањето, кое се јавува често кај перутот. Овие состојки синергично делуваат за да обезбедат правилна хигиена на скалпот нежно отстранувајќи го перутот со инстатнти резултати. Нежната форлмула овозможува секојдневно користење.
Bain restructurant à la banane Image
Bain restructurant à la banane
Специјален шампон за природно виткана и ондулирана коса. Дејството на протеините, кератинот и екстрактите од банана помагаат во одржување на формата на природните кадрици и ја намалуваат кршливоста на косата после трајна ондулација. Вашата коса добива еластичност и сјај.
Régénérescence naturelle Image
Régénérescence naturelle
Есенцијални и растителни масла за чистење и стимулација на скалпот и поттикнување на растот на косата. Регенеративните својства на Borage oil и Mimosa Tenuiflora oil се комбинирани со прочистувачките бенефити од есенцијалните масла. Адекватни се за секој тип на скалп, ја стимулираат циркулацијата на крвта, превенирајќи нутритивен дефицит на скалпот. Се нанесува сегемент по сегмент на сув скалп, со нежна масажа, за да рамномерно се распореди производот. Се остава 15 минути (или цела вечер ако е потребно) пред да се стави третман или да се шампонира со адекватен производ за Вашиот скалп и коса.
Condition naturelle Image
Condition naturelle
Сушењето со фен ја оштетува незаштитената коса. Сепак обликувањето на тенка и безживотна коса или исправувањето на виткана или сува коса бара употреба на фен- но секогаш тоа треба да биде изведено со минимизирање на ризикот по вашата коса. Тоа беше и целта за создавање на CONDITION NATURELLE : нанесен по миење на косата по нејзината должина и на врвовите, овој производ ја расплеткува и ја штити вашата коса од штетата предизвикана од фенот благодарение на растителните протенини во неговиот состав кои создаваат заштитен слој .Вашата коса изгледа привлечна бујна и волуминозна, сјајна и подготвена за секаков вид на фризура.
Voluforme Image
Voluforme
Спреј за стилизирање кој го подобрува волуменот и формата на вашата фризура. Благодарение на неговата богата формула и заштитни својства VOLUFORME помага да ја обликувате или корегирате вашата фризура моментално : ја контролира ,,непослушната” разлетана коса, брзо се формираат кадрици или се добива волумен од корените. Употребен на влажна или сува коса помага да направите совшена фризура, со аплицирање на прамените пред да ја навиткате на витлери. По апликацијата, лесно напрскајте на цела коса и тогаш исушете ја и стилизирајте ја косата. По отстранување на проиводот, косата останува мека и пријатна на допир.
Douceur végétale Image
Douceur végétale
Гел шампон за тело и коса. Богата формула со ботанички масла и хербални екстракти. Овој гел шампон може да се користи како за коса така и за тело. Идеален за туширање после плажа.
Mousse Douceur Fleurs d’Oranger Image
Mousse Douceur Fleurs d’Oranger
Екстремно нежна формула за нега на бебиња. Ја чисти и негува бебешката кожа и коса без да предизвика иритација на очите. Содржи природни хербални екстракти со природна арома на портокал.
Shampooing au miel Image
Shampooing au miel
Нежен шампон за волумен. Нежното дејство од вистински acacia мед комбиниран со микстура од селектирани растителни екстракти овозможува овој шампон да се користи секојдневно и кај сите типови коса. Помага да се врати еластичноста, сјајот и волуменот и на уникатен начин ја враќа убавината на косата. Идеален за фамилајрно користење.
Bain volumateur aux algues Image
Bain volumateur aux algues
Шампон за волумен и расплеткување на тенка коса. Овој шампон и дава цврстина, волумен и структура на слабата и безживотна коса.Поради ефектот на расплеткување на косата, нема потреба да се користи кондиционер, кој често ја сплеснува тенката коса.
Tonique végétal Image
Tonique végétal
Специјален тоник за масен скалп. Формулиран со sage поради неговото анти перспирантно дејство, horsetail растителни екстаркти богати со минерали, овој оригинален хербален концентрат успева да ја подобри состојбата на масниот скалп преку намалување на продукцијата на себум. Нанесете го производот рамномерно на скалпот, прамен по прамен. Треба да се користи само после миење на коса.
Huile de germe de blé Image
Huile de germe de blé
Длабински третман за масна и девитализирана коса. Маслото од пченични никулци е богато со витамини А, Е и Ф неопходни за виталноста на косата превенирајќи го стареењето, но и делувајќи длабински на чистње на масниот скалп. Лесен за користење се нансеува како шампон но на сува коса и нежно се масира, потоа постепено се емулзира и испира обилно со вода. Идеален третман за коса на која и недостасува сјај и виталност.
Concentré énergétique Image
Concentré énergétique
Длабински anti-ageing третман. Овој ‘per excellence’ третман е формулиран со екстракти од билки, растителни масла да ја зајакнат и “prêle” да стимулира, обезбедувајќи и на косата и скалпот максимален бенефит од природните активни состојки во неговиот состав. После првиот третман косата добива цврстина и виталност
Huile de Palme Image
Huile de Palme
Масло за разубавување, омекнување, заштита и расплеткување на косата и краевите. Овој производ треба секогаш да се нанесе пред апликација на третман или шампон. Оваа формула содржи растителни масла кои го олеснуваат расплеткувањето додека истовремено ја негуваат косата. Нанесете го маслото рамномерно на сувата коса и краеви. Маслото треба да се остави 10 минути или цела вечер ако е потребно и потоа да се употреби шампон адекватен за Вашата коса. Huile de Palme ја обезбедува неопходната заштита на косата од штетните дејства на сонцето, морската вода и хлорираната вода од базен. Совршен бленд за заштита и репарирање на оштетената коса и краеви.
Lait Luminescence Image
Lait Luminescence
Стилизирачко млеко за расплеткување на косата кое и дава на косата заштита сјај и облик. LAIT LUMINESCENCE е производ за расплеткување на косата со исклучителни својства кои и даваат мекост на косата. Ја негува, помага во обликувањето дури и на најтешката коса за обликување и ја подобрува сјајноста на косата на која и недостасува. Богато со билни екстракти, растителни масла и секако, формулирано без силикон. Пред употреба треба да се протресе пред употреба.
Algues et fleurs Image
Algues et fleurs
Спреј за обликување на кадрици. Формулиран со алги и екстракти од цвеќе за дополнителна подршка, овој спреј за стилизирање ја заштитува природната кадрава и ондулирана коса. Нанесете на влажна претходно измиена коса или секојдневно на сува коса за да ја одржувате формата и живоста на вашите кадрици. Природно витканата или ондулирана коса, која често е оштетена, ќе добие поголема мекост, сјај и виталност.
Éclat naturel Image
Éclat naturel
Крема за стилизирање и негување за многу сува коса. Богата со шеа путер, јојоба масла, витамини и својство да ги филтрира инфра-црвените зраци, овој стилизирачки третман помага во заштита на вашата коса од сонцето, а во исто време ја негува и кондиционира дури и најсувата коса. Аплициран на влажна коса, ECLAT NATUREL помага во расплеткување и претставува вистинска алатка за обликување на косата. Косата може да ја обликувате со прстите , да ја извиткате или измазните со чешел да биде права.
Sérum de soie sublimateur Image
Sérum de soie sublimateur
Ја расплеткува, спречува разлетување, ја штити и негува косата. Протеини од свила за мазна свиленкаста коса, специјално селектирани растителни масла за зголемена флексибилност и лесна за обликување. Употребен на влажна коса, Sérum de soie ќе ја расплетка, употребен на сува коса ќе ја омекне и кондиционира. Секогаш ја штити и негува косата без да ја сплесне. Ова е совршена формула за секојдневно истакнување на убавината на вашата коса, без разлика на типот на коса.
Tonique hydratant Image
Tonique hydratant
Тоник за хидратација и ревитализација.Морски алги и растителен колаген богати со аминокиселини обезбедуваат комбинација од енергизирачки суплементи есенцијални за убавнината и квалитетот на косата. Овој третман за разубавување на косата делува на зајакнување и хидратација на косата и кај најсувата коса на која и ја враќа мекоста и виталноста. Може да се користи и после миење на влажна коса и на сува коса по потреба.
Masque Quintessence Image
Masque Quintessence
Ултимативен метод за очајна коса. Оваа исклучителна маска базирана на Cupuaçu масло и Manketti масло дава извонредни ефекти: има неверојатна хидратантна моќ и задржува вода која бавно се апсорбира и потоа постепено се ослободува со текот на времето хидрирајќи го стеблото на влакното. Ги неутрализира оштетувањата од современите хемиски и термички третмани како и оштетувањата кои се јавуваат со стареење на влакното. Неверојатната формула на оваа маска е последното*прибежиште* за многу оштетена, ослабена и дехидрирана коса. Нејзиниот потхранувачки нектар ја ревитализира, регенерира и реструктуира и најоштетената коса. Оваа маска инстантно и дава сјај, мекост и структура на косата. Начин на користење: нанесете ја маската на сува коса пред шампонирање ако Вашата коса е многу сува или аплицирајте ја на мокра коса после миење. Нанесете ја внимателно по должина на косата, прамен по прамен. Оставете ја да делува 10 мин, идеално 20 минути, потоа одмијте ја со чешлање на косата.
Masque fleurs de Jasmin Image
Masque fleurs de Jasmin
Кондиционирачка маска за нега и убавина на сите типови коса. Богата со аминокиселини, протеини и хербални масла кои ја зголемуваат еластичноста на косата, оваа деликатна кондиционирачка маска од Јасмин помага во негување, регенерирање и расплеткување на сите типови коса, дури и најсувата коса. Перфектна за да и даде на Вашата коса инстантна убавина, овозможувајќи и да добие сјај, мекост и структура.
Masque à l
Masque à l'orchidée
Кондиционирачка маска за хидратација, нега и мекост на наелектризирана коса. Оваа кондиционирачка маска е формулирана со растителни керамиди кои ја зајакнуваат косата, свилени протеини кои го обвиткуваат влакното за сјај и хербални масла за еластичност на косата. Маската делува како уникатен третман за многу виткана и наелектризирана коса. Кадриците се лесни за обликување.
Crème régénératrice Image
Crème régénératrice
Кондиционирачка крема за убавина и заштита на сува и оштетна коса.Коктел од растителни екстракти кои ја расплеткуваат косата, додека протеини кои се врзуваат за кутикулата на влакното формираат заштитен слој. Оваа кондиционирачка маска ја репарира и најсувата и најоштетена коса. Регенеративната формула ја негува и измазнува косата, обвиткувајќи ја со природниот заштитен филм. После само една апликација косата инстантно го враќа сјајот и еластичноста, што ја прави лесна за обликување без да ја прави сплесната.
Crème aux fleurs Image
Crème aux fleurs
Крема за миење на косата со уникатна формула за многу сува и хемиски третирана коса. Природните состојки во кремата за миење се специјално селектирани за да ја зголемат еластичноста на косата и да обезбедат посебна нега на многу виткана или наелектризирана коса. CRÈME AUX FLEURS може да се користи како кремаст шампон. Во таков случај, се аплицира на сува коса од корените до врвовите, се остава 10 минути а потоа постепено се емулзира со додавање на мали количини вода, и полека со масажни движења се одмива. CRÈME AUX FLEURS ја прави косата неверојатно суптилна и нежна, негувана и свиленкасто мека. Исто така е иделна и после фарбање. Тогаш се аплицира на миена коса, тампонирана со пешкир и се остава 10 минути пред миење. Бојата добива подобар интензитет а сензитивноста на скалпот е неутрализирана. Косата зрачи со убавина.
Shampooing crème moelle de bambou Image
Shampooing crème moelle de bambou
Специјален шампон за нега на сувите краеви на долга коса. Базиран на природни активни состојки ( екстратки од пченица, морков, срж на бамбус, свилени протеини) овој шампон го обновува влакното после само една апликација. Ја регенерира косата, го враќа нејзиниот сјај, еластичност и структура. Овој шампон е адекватен за сите типови на коса склони на сушење, особено долгата коса која се оштетува со текот на времето најмногу на краевите. Овој луксузен шампон чисти, но и кондиционира, штедејќи Ви време за да ја вратите убавината и добриот изглед на косата.
Lait lavant à la banane Image
Lait lavant à la banane
Благ шампон за секојдневно користење. Млечната формула базирана на протеини и колаген дава мекост, волумен и еластичност на слабата, безживотна и масна коса. Ова слабопенливо млеко ја мие на најнежен начин Вашата коса. Идеален е за секојдневно користење и после тренинг.
Bain vitalisant B Image
Bain vitalisant B
Специјален шампон за тенка, хемиски третирана или осетлива коса. Богат со витамини, хербални екстракти и растителни протеини, овој шампон ја зајакнува и реструктуира оштетената од хемиски третмани коса. Бојата на косата останува интензивна и жива. Косата изгледа сјајно како првиот ден после фарбање.
9
Yes
None
1
Name...
/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8/
Thumbnail
ПРОИЗВОДИ ПРОТИВ ВОШЛИВОСТ КАЈ ДЕЦА
ШАМПОН И ЧЕШЕЛ ПРОТИВ ГНИДИ LICE & EGG SHAMPOO & COMB
ШАМПОН И ЧЕШЕЛ ПРОТИВ ГНИДИ LICE & EGG SHAMPOO & COMB Image

Отстранувањето на гниди не било никогаш полесно отколку со примена на Lice Guard шампонот. Станува збор за 100% безбеден и ефикасен производ без било какви штетни хемикалии, отрови и пестициди. Она што треба да го направите е да ја измиете вашата коса со шампонот, а потоа да ја исчешлате со Egg & Lice Comb чешелот за да ги отстраните инстантно сите гниди кои биле во вашата коса. Нашиот специјален шампон докажано дејствува на целосно уништување на гнидите во косата и нивно лесно 100%-но отстранување со помош на Egg & Lice Comb.

Единствен производ на пазарот кој во себе не содржи отрови и пестициди и кој е медицински докажан дека воопшто не ја оштетува косата и скалпот како што тоа го прават остнатите производи богати со хемикалии и пестициди.

ЕЛЕКТРИЧЕН ЧЕШЕЛ ПРОТИВ ВОШКИ ROBI COMB
ЕЛЕКТРИЧЕН ЧЕШЕЛ ПРОТИВ ВОШКИ ROBI COMB Image

Луѓето се се попретпазливи при користењето на гелови со опасни хемиски супстанци и отровни шампони при третирањто на проблемот со вошки. Се повеќе и повеќе родители се одлучуваат за 100% безбедниот и ефикасен начин на отстранување на вошките без примена на било какви отровни и токсични шампони и гелови.

Robi Comb чешелот ги детектира и уништува вошките при самиот контакт со нив преку едноставно расчешлување низ косата. Кога електронскиот Robi Comb доаѓа во контакт со вошките, веднаш ослободува електричен импулс со ниска фрефенција при што инстантно ги уништува и отстранува вошките.

Најновите истражувања кои ги објави Американската Национална Педијатриска Асоцијација (NPA) покажуваат дека додека вошките стануваат се повеќе отпорни и имуни на пестициди и други хемикалии, тие во ниту еден случај неможат да станат отпорни на Robi Comb третманот.

СПРЕЈ ЗА ЗАШТИТА ОД ВОШКИ LICE REPELLENT
СПРЕЈ ЗА ЗАШТИТА ОД ВОШКИ LICE REPELLENT Image

Со овој производ можете да превенирате појава на вошки на сосема безбеден и ефикасен начин без хемикалии, токсини и без пестициди. Една апликација дневно од овој спреј ќе ви овозможи 24 часовна заштита. Овој производ е базиран 100% на природни состојки и на најефикасен можен начин се справува со појавата на вошки.

LiceGuard Lice Repellent се користи мошне брзо и едноставно преку негово секојдневно прснување на косата. Штити од пренесување на вошките од други деца, капи, капути, облека и сл.

ПРОИЗВОДИ ПРОТИВ ВОШЛИВОСТ КАЈ ДЕЦА
ШАМПОН И ЧЕШЕЛ ПРОТИВ ГНИДИ LICE & EGG SHAMPOO & COMB Image
ШАМПОН И ЧЕШЕЛ ПРОТИВ ГНИДИ LICE & EGG SHAMPOO & COMB
Отстранувањето на гниди не било никогаш полесно отколку со примена на Lice Guard шампонот. Станува збор за 100% безбеден и ефикасен производ без било какви штетни хемикалии, отрови и пестициди. Она што треба да го направите е да ја измиете вашата коса со шампонот, а потоа да ја исчешлате со Egg & Lice Comb чешелот за да ги отстраните инстантно сите гниди кои биле во вашата коса. Нашиот специјален шампон докажано дејствува на целосно уништување на гнидите во косата и нивно лесно 100%-но отстранување со помош на Egg & Lice Comb. Единствен производ на пазарот кој во себе не содржи отрови и пестициди и кој е медицински докажан дека воопшто не ја оштетува косата и скалпот како што тоа го прават остнатите производи богати со хемикалии и пестициди.
ЕЛЕКТРИЧЕН ЧЕШЕЛ ПРОТИВ ВОШКИ ROBI COMB Image
ЕЛЕКТРИЧЕН ЧЕШЕЛ ПРОТИВ ВОШКИ ROBI COMB
Луѓето се се попретпазливи при користењето на гелови со опасни хемиски супстанци и отровни шампони при третирањто на проблемот со вошки. Се повеќе и повеќе родители се одлучуваат за 100% безбедниот и ефикасен начин на отстранување на вошките без примена на било какви отровни и токсични шампони и гелови. Robi Comb чешелот ги детектира и уништува вошките при самиот контакт со нив преку едноставно расчешлување низ косата. Кога електронскиот Robi Comb доаѓа во контакт со вошките, веднаш ослободува електричен импулс со ниска фрефенција при што инстантно ги уништува и отстранува вошките. Најновите истражувања кои ги објави Американската Национална Педијатриска Асоцијација (NPA) покажуваат дека додека вошките стануваат се повеќе отпорни и имуни на пестициди и други хемикалии, тие во ниту еден случај неможат да станат отпорни на Robi Comb третманот.
СПРЕЈ ЗА ЗАШТИТА ОД ВОШКИ LICE REPELLENT Image
СПРЕЈ ЗА ЗАШТИТА ОД ВОШКИ LICE REPELLENT
Со овој производ можете да превенирате појава на вошки на сосема безбеден и ефикасен начин без хемикалии, токсини и без пестициди. Една апликација дневно од овој спреј ќе ви овозможи 24 часовна заштита. Овој производ е базиран 100% на природни состојки и на најефикасен можен начин се справува со појавата на вошки. LiceGuard Lice Repellent се користи мошне брзо и едноставно преку негово секојдневно прснување на косата. Штити од пренесување на вошките од други деца, капи, капути, облека и сл.