СО СПИРУЛИНА ПОМАЛКУ СЕДИ ВЛАКНА!

spirulinaЗдравствените бенефити од спирулината се неспоредливи, поради разноврсноста и количината на нутритиенти кои ги поседува. Меѓу другото е значајна и во борбата против опаѓање и белеење на косата.

Спирулината, тип на плаво-зелена морска трева, е богата со бакар, и може да помогне во намалување на седите влакна. Според Универзитетот на Maryland Медицинскиот центар, спирулината освен бакаротт обезбедува бројни нутритиенти , како витамин А и Е, цинк, селен, манган, како и витамини до Б групата кои се значајни за убава и здрава коса.