ТАЈНАТА СОСТОЈКА ЗА РАСТ НА КОСАТА

kajsiiСлатките, сочни златно жолти кајсии се одлично летно овошје.
Освен што се афродизијак исто се и *стероид* за раст на косата.

Кајсиите се здрави како и многу други овошја како јаболки, круши, портокали или банани. Исто така се одлична храна за здрава диета затоа што имаат многу малку калории а висока содржина на антиоксиданси и растителни влакана. Бенефициите и од свежите и сушените кајсии се еднакво добри поради богатата содржина со нутритиенти.
Таа богата содржина нутритиенти ги прави кајсиите одличен стимулатор на растот на косата.

Тајната состојка во кајсиите е биотинот. Биотинот се мсета за природен *стероид* за раст на косата. Студиите сугерираат дека биотинот го промовира растот на косата и внесува цврстина и дебелина на секое влакно на косата.
Исто така содржат витамин А, Ц и Е како и минерали како фосфор, силициум, калциум, железо и натриум кои се многу битни за квалитетна коса.