УСПЕШНИ РЕЗУЛТАТИ

ПРЕГЛЕДАЈТЕ ЈА ВАШАТА КОСА И ПРЕД ДА ЗАБЕЛЕЖИТЕ ПРОРЕТЧУВАЊЕzenska androgena

Проретчување на косата многу често се јавува на млада возраст. Варијации на половите хормони и нередовност на менструалниот циклус може да се првиот фактор кој ќе допринесе да се манифестира ослабнување на косата кај пациентката уште на 20 години. Генетската предиспозиција постои па е предуслов за појавата на наследната ќелавост. Диетите и намаленито внес на месо дополнително делувале на развојот и продлабочувањето на проблемот со губење на косата. Трихолошката анализа покажа напреднат стадиум во трихоскопските промени на фоликулот на влакното. Поради изразено намалената функција на коренот резултатите ќе се добијат побавно. Но соодветниот 101 протокол дава резултати и после само неколку месеци.