101 ПРОТОКОЛ СО НАЈЕФЕКТИВНИТЕ МЕТОДИ ЗА РАСТ НА КОСАТА

101 ПРОТОКОЛ СО НАЈЕФЕКТИВНИТЕ МЕТОДИ ЗА РАСТ НА КОСАТА

!

101 HAIR CLINIC ги имплементира најефективните нови методи во своите третмани за да обезбеди оптимални резултати во растот на косата.

Mикронидлинг мезотерапија е нова метода која користи специјално дизајнирам автоматизиран уред за прецизни и безболни микроубоди на кожата. Механизмот на оваа терапија е стимулација на растот благодарение на факторите на раст на косата кои се ослободуваат при микроповредите на кожата како активација на матичните клекти во коренот на влакното.

Ласерската биостимулација пак е најдобриот неинвазивен метод кој им предава енергија на корените на влакното кои истата ја користат за подобрување на својата работа.Ласерската светлина се апсорбира од страна на фоликулот и обезбедува раст и репликација на клетките од коренот на влакното одржувајќи го растот на влакното.


101 тониците пак го го регулираат ДХТ, ја поттикнуваат циркулацијата и носат хранливи материи, ја стимулираат работата на коренот на влакното и го спрелуваат опаѓањето и секако го одржуваат здравјето на скалпот.

Стандардните третмани со 101 тоници остануваат незаменливи за успешни резултати а современите методи ги носат резултатите на ново повисоко ниво.