101 F Formula

Кога е препорачливо да се користи овој производ?
101 FСпречување на опаѓањето на косата и стимулација на растот на косата се два различни и независни феномени. Додека 101B формулата се применува за превенција на опаѓањето на косата, 101F и 101G тоникот се наменети за повторен раст на косата. Кај нормална до сува кожа на главата 101F тоникот е иделен за поттикнување на растот на косата. Ги реактивира ослабените фоликули за да повторно продуцираат здраво и цврсто влакно, произведуваат здрава и цврста коса.

Што да се очекува?
За раст на нова коса потребно е време! За 6-8 недели од почетокот на третманот може да забележите раст на нова коса, која може да биде тенка и слаба. За оптимални резултати, тоникот мора да се користи најмалку 3 месеци. За тоа време уште повеќе се подобрува функцијата на фоликулите и квалитетот на влакното кое го создаваат.

Како да се користи:
Нанесете по 5-10 ml од 101F формулата два пати на ден на скалпот и масирајте нежно со врвовите на прстите за подобра апсорпција