101 HAIR FOLLICLE NOURISHING FORMULA

101 nourishingАко опаѓањето на косата траело подолго време и веќе постои очигледно проретчување на косата тогаш овој тоник дава најдобри резултати. Во напреднатите стадиуми на опаѓање на косата фоликулите на влакното имаат значително намалена и неправилна функција, а формирањето на влакно е сериозно компромитирано. Според Американската Академија за Дерматологија, 2 од 3 мажи имаат некој стадиум на ќелавост. 101 Hair Follicle Nourishing тоникот ја подобрува физиолошката функција на фоликулите и длабински ги потхранува. Ја регулира и функцијата на лојните жлезди. Се препорачува и кај мажи и кај жени. Производот нема никакви нус појави.

Што да се очекува?
Правилно и редовно користење на препорачаните формули за раст на косата неприкосновено даваат позитивни резултати! Клиничките тестови и повратните информации од пациенти не само што го докажаа тоа туку и покажаа дека повеќе од 75% од пациентите имаат позитивни резултати. Косата станува погуста во зоните на проретчување, се намалува мастењето на скалпот, се подобрува квалитетот и структурата на влакното.

Како да се користи:
Аплицирајте 5-10 ml од формулата два пати дневно на скалпот и масирајте нежно со врвовите на прстите за подобра апсорпција