101 HAIR SHEDDING PROOF SHAMPOO

hair shedding proof
Наменет е да се користи кај секоја форма на опаѓање на косата, а неговата блага хербална формула го прави адекватен за користење и кај сите состојби на скалпот: сувост, мастење, чешање и перут. Жен шенот во неговиот состав и специјалната комбинација од активни хербални супстанци за чистење со pH 5.5 обезбедуваат нежно длабинско чистење.

Значењето на жен шенот е и во неговото дејство на регулација на проблемите на скалпот, а заедно со другите 6 активни хербални супстанци ја подобрува циркулацијата на крвта и го зајакнува влакното. Се нанесува мала количина на влажна коса, се масира и се испира темелно. Ако е потребно постапката се повторува. Наменет е за често миење на косата.