40 ГОДИНИ СТАР КЛИНИЧКИ ДОКАЖАН ТРЕТМАН ПРОТИВ КОСОПАС

kosopasВлијанието на одредени состојби на косата на афектираните лица многу често се потценува или дури се отфрла како едноставен *козметички проблем*. Алопеција ареата е пример за една таква состојба која сериозно ги оптеретува афектираните лица и често има силно влијание на квалитетот на нивниот живот и самодовербата. Иако алопеција ареата е една од најчестите автоимуни состојби , патобиологијата на ова хронично,рекуренетно пореметување на косата според објавата на The New England Journal of Medicine, April 2012, не е сеуште целосно проучено,иако има континуиран прогрес во истражувањата. Моментално распложивите докази сугерираат дека алопеција ареата може да се смета за авотимуно заболување со Т-клетките како медијатор,каде поргресивно губење на заштитата обезбедна од имуниот одговор на нормалниот фоликул има централно значење.
Кај добар процент од пациентите, алопеција ареата е асоцирана со зголемен ризик и од други автоимуни заболувања.Обично почнува со едно или повеќе кружни,мазни полиња без влакна на скалпот и може да прогредира во целосно губење на косата на главата ( алопеција тоталис) или комплетно губење на влакната на телото (алопеција универзалис) . Оваа состојба на косата е крајно непредвидлива и циклична.Косата може да порасне целосно и да падне повторно во било кое време. Текот на болеста е исто така различен кај секое лице.
Но,има надеж!

Кај сите форми на алопеција,фоликулите остануваат живи и се способни да продолжат со нормално формирање на влакна кога ќе добијат адекватен сигнал.Кај сите случаи раст на косата може да се јави и без третман и дури после многу години.
Не постојат одобрени третмани од страна на Американското биро за контрола на лекови специфично наменети за алопеција ареата,тоталис и универзалис. Но многу медицински професионалци се обидуват со третмани кои даваат резултати.

Д-р Zhao е еден од најпознатите светски експерти за проблеми со губење на коса и е креатор на најпродаваните 101 тоници.Интересот за проблемите со коса му почнал токму со желбата да најде решение за алопеција ареата.Користејќи ги знаењата на својата фамилија кои со векови наназад се занимавале со традиционална кинеска медицина Д-р Zhao во 1974 ја произвел првиот тип на 101 тоник наменет само за алопеција ареата.Оттогаш во 101 Институтот за коса,со тим од 20 доктори и 30 научни истражувачи постојано работи на усовршување на 101 тониците за подобри ефекти кај пациентите.Користејќи ја современата софистицирана дестилациона технологија на екстракција од билките на Кинеската традиционална медицина, базирајќи се на теријата за таргетирани медикаменти, Д-р Zhao спроведува истражувања и производство на високо технолошки производи ,обезбедувајќи спој на традиционалната кинеска медицина и високата светска технологија.

101 формулата е природен производ базиран на растителни екстракти и нема никакви контраиндикации за користење ниту пак нус ефекти.

Формулата 101 е специјално наменета за третман на различен стадиум на алопеција ареата, тоталис и универзалис. Микстурата од екстракти ја поттикнуваат крвната циркулација носејќи потребни аминокислеини, витамини и минерали за влакното, со цел да го нормализираат неговиот циклус и да ги вратат фоликулите во нивната активна фаза на раст.Ligusticum Chuanxiong има имуномудулатрони карактеристики. Salvia Miltiorrhiza и Astragalus Membranaceus делуваат антиинфламаторно. Ligusticum Chuanxiong и Zingiber Officinale делуваат против губењето на косата и ја стимулараат циркулацијата. Achyranthes Bidentata исто така го поттикнува растот на косата.
Многу фактрои кои се однесуваат на здравстевната состојба на афектираното лице,развојот на проблемот,времетраењето на проблемот,состојбата на скалпот може да помогнат или да ги забават резултатите.