Régénérescence naturelle

_0004_Layer 4
Есенцијални и растителни масла за чистење и стимулација на скалпот и поттикнување на растот на косата. Регенеративните својства на Borage oil и Mimosa Tenuiflora oil се комбинирани со прочистувачките бенефити од есенцијалните масла. Адекватни се за секој тип на скалп, ја стимулираат циркулацијата на крвта, превенирајќи нутритивен дефицит на скалпот. Се нанесува сегемент по сегмент на сув скалп, со нежна масажа, за да рамномерно се распореди производот. Се остава 15 минути (или цела вечер ако е потребно) пред да се стави третман или да се шампонира со адекватен производ за Вашиот скалп и коса.