ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА ВО КРУГОВИ

ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА ВО КРУГОВИ

Опаѓање на косата во кругови (Alopecia areata) е состојба кога целосно се губат влакна во полиња со различна форма на една или повеќе зони на телото, а…