АЛОПЕЦИЈА НА БРАДА 101 Hair Clinic

Преглед на Проблемот

Што е тоа алопеција на брада?

Алопеција на брада или алопеција барбае е здравствена состојба што предизвикува губење на влакната на брадата.

Тоа е автоимуна болест, што значи дека имунолошкиот систем на вашето тело погрешно ги напаѓа здравите клетки. Во овој случај, ги напаѓа вашите фоликули. Алопеција барбаe е специфична форма на алопеција ареата која влијае на брадата.

Обично се појавува одеднаш и влијае на губење на влакната на брадата во мали кружни слоеви. Може да се поврзе и со алопеција ареата (кружни полиња без влакна кои се наоѓаат на скалпот).

Што предизвикува алопеција на брадата?

Додека точните причини се непознати, психолошкиот и физичкиот стрес честопати се поврзуваат со алопеција барбае. Генетиката исто така може да игра улога: почеста е кај луѓе кои имаат алопеција, астма или алергии.

Генетските фактори може да се земат предвид кога постои близок роднина кој страда од дијабетес тип 1, лупус и псоријаза. Одредени вируси, супстанции или лекови исто така можат да бидат предизвикувачи на алопеција на брадата.

Прогресија на состојбата

Не е лесно да се предвиди како ќе се развие алопеција на брадата. Губење на влакната може да се појави одеднаш или во рок од неколку дена или недели.

Кои се симптомите на алопеција на брада?

Ќелавите полиња се појавуваат во мали кружни слоеви со големина од една четвртина. Како што се губат повеќе влакна, овие кругови понекогаш ќе почнат да се преклопуваат. Влакната околу рабовите на овие кружни полиња може да имаат бела боја.

На вашата кожа може да се чувствува чешање и болка пред да ги изгубите влакната. Обично, видливата кожа е мазна, иако може да се чувствува груба. Некои луѓе забележуваат црвенило, иритација и воспаление во ќелавите точки.

Методи на лекување на алопеција на брада

Иако не постои лек за алопеција на брада, постојат методи за лекување и управување со симптомите.

101 формулата, што е природен производ заснован на растителни екстракти без контраиндикации и несакани ефекти (што е својствено за кортикостероиди, најчесто индицирана терапија за оваа болест, со многу ограничени ефекти врз самата болест), се покажа како најефикасен препарат во лекувањето на знаците и симптомите на оваа болест.

101 Формулата е специјално дизајнирана за третман на различни фази на алопеција ареата, тоталис и универзалис. Мешавината на растителни екстракти ја стимулира циркулацијата на крвта носејќи ги потребните аминокиселини, витамини и минерали за раст на влакната со цел да го нормализира циклусот и да ги врати фоликулите во нивната активна фаза на раст.

Дијагноза и пристап кон проблемот

Без оглед на формата на алопеција за која станува збор, клучната работа во решавањето на проблемот со опаѓање на косата е прецизно дијагностицирање со трихоскоп, дефинирање на текот и постапката на лекување, и пред сè, важен е индивидуалниот пристап кон секој пациент.

За да се постигнат најдобри резултати, лекарите од нашата клиника несебично му се посветуваат на секој пациент со употреба на најсовремени лекови и третмани.

Ако сакате да го решите проблемот со опаѓање на косата и брадата, контактирајте не и закажете преглед со нашите специјалисти по трихологија. Ние ќе бидеме среќни да одговориме на сите ваши прашања и детално да ја објасниме клиничката процедура и сите детали за терапијата.

Протокол на лекување

Трихолошка Анализа

Прегледот на косата и кожата на главата со помош на трихоскоп овозможува точна дијагноза, како резултат на примена на најновиот трихолошки софтвер, како и заради долгогодишното искуство на нашите специјалисти.

Индивидуален План на Терапија

Врз основа на формата и стадиумот на алопеција, нашите специјалисти изработуваат индивидуализиран план за лекување кој опфаќа комбинација од 101 формули за домашна употреба и клинички третмани кои ги добивате во нашата клиника.

Успешни Резултати

Преку бесплатни контроли, нашите специјалисти го следат индивидуалниот напредок и преку фотографии го споредуваат резултатот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Повикајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Hair Clinic

Животот не е совршен, но твојата коса може да биде!

101 Hair Clinic
  • ЗАКАЖЕТЕ ПРЕГЛЕД

    На располагање Ви се врвни трихолози, дерматолози и пластични хирурзи.

  • ПОВИКАЈТЕ НЕ