ТРЕТМАН ЗА СЕДА КОСА

Преглед на Третманот

Професионален третман против седа коса е единствениот начин да се ревитализира пигментот на косата.

Спроведување на соодветен третман

Со прогресивниот третман против седа коса и за репигментација на косата постепено и дискретно можете да ја вратите пигментацијата на косата од бела или сива преку светло кафеава до темно кафеава. Пигментот на влакното, меланинот, постепено се губи како резултат на намалената негова продујција од страна на меланонцитите, келтките во булусот на влакното.

Како што со губењето на пигметот косата побелува така овој третман постепено го враќа пигменто на валкното. Природната формулана Strategy 4 steps гелот без хемикалии, активатори и канцерогени суспатнци делува сосем неагресивно на влакното но постигнувајќи го саканиот ефект. Со секоја апликација, гелот се апсорбира и акумулира во влакното обновувајќи го пигментот на сосем природен и дискретен начин.

Со сосема еден третман косата добива светло кафеава боја, а со 4-5 третмани темно кафеава боја. Бројот на третмани а со тоа и количината на пигментот може да се контролира согласно на желбата на клиентот. Современата технологија овозможува подлабока апсорпција на гелот и неговата фиксација во стеблото на влакното со што резултатите се оптимални и брзи. Кај упорните бели влакна во слепоочниот предел се применува посебен третман со кој се постигнува и нивна репригментација

Косата не само што ја враќа изгубената боја туку го враќа квалитетот и сјајот.

Нега и одржување

После третманот, трихологот ќе препорача употреба на специјални препарати за одржување на постигнатите резултати и најдолг можен ефект. Производите во нашите клиники се целосно природни препарати со највисок квалитет, чија ефикасност е препознаена од најеминентните дерматолошки институции.

Станува збор за органски растителни екстракти кои обезбедуваат создавање на здрав хидролипиден слој кој ја храни и штити косата и креира здрав епидермис. Исто така, ќе добиете посебни препораки за тоа како да ја стилизирате фризурата на начин што не им штети на косата и скалпот, како и препораки за диета доколку е потребно.

Јавете ни се и закажете третман. Подготвени сме да го решиме Вашиот проблем што е можно побрзо и да ја направиме вашата коса здрава и убава.

Протокол на лекување

Трихолошка Анализа

Прегледот на косата и кожата на главата со помош на трихоскоп овозможува точна дијагноза, како резултат на примена на најновиот трихолошки софтвер, како и заради долгогодишното искуство на нашите специјалисти.

Индивидуален План на Терапија

Врз основа на формата и стадиумот на алопеција, нашите специјалисти изработуваат индивидуализиран план на лекување кој опфаќа комбинација од 101 формули за домашна употреба и клинички третмани кои ги добивате во нашата клиника.

Успешни Резултати

Преку бесплатни контроли, нашите специјалисти го следат индивидуалниот напредок и преку фотографии го споредуваат резултатот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Повикајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Hair Clinic

Животот не е совршен, но твојата коса може да биде!

101 Hair Clinic
  • ЗАКАЖЕТЕ ПРЕГЛЕД

    На располагање Ви се врвни трихолози, дерматолози и пластични хирурзи.

  • ПОВИКАЈТЕ НЕ