Преглед на Третманот

Што е ласерска терапија за коса?

Ласерска терапија за коса е најнапредниот, најефикасниот и најперспективниот нехируршки третман против опаѓање на косата, наменет за мажи и жени.

Како работи ласерската терапија за раст на косата?

Ласерската светлина се апсорбира од митохондриите во клетките, го зголемува клеточното дишење и предизвикува активирање на факторите на транскрипција. На овој начин, ласерската енергија обезбедува раст и репликација на клетките од коренот на влакната и го одржува растот на влакната, спротивставувајќи се на ефектот предизвикан од DHT (дихидротестостерон).

Ласерската терапија работи на клетките на фоликулите на косата! Кога користите „ладни ласери“ со точно определен интензитет препорачан од ФДА, ласерската светлина продира до нивото на главните крвни садови на коренот на косата, што не е повеќе од 6 мм. Целта е да се нормализира циклусот на раст на косата! Ласерската терапија го стимулира клеточниот метаболизам, апсорпцијата на хранливите материи и ослободувањето на токсините преку дејството на клеточните митохондрии. Митохондриите се „енергетски фабрики“ на клетките, а ласерската светлина пренесува енергија директно до нив.

Кои се најдобри кандидати за ласерска терапија за раст на косата?

Ласерската терапија за раст на косата е наменета за мажи и жени со проретчена коса или ќелавост предизвикана од генетски фактори како и телоген ефлувиум.

Докторите специјалисти за коса – трихолозите користат систем познат како класификација Норвуд-Хамилтон (мажи) и скала Лудвиг-Савин (жени) за да го опишат степенот на опаѓање на косата. Ласерската терапија со ниско ниво е наменета за промовирање на раст на косата кај мажи кои имаат Норвуд Хамилтон класа IIа до V и кај жени кои имаат модели на Лудвиг (Савин) I-4, II-1, II-2 или фронтално опаѓање на косата.

Истражувањата покажаа дека ласерската терапија за коса го стимулира растот на косата и кај мажите и кај жените кои имаат алопеција предизвикана од хемотерапија, како и алопеција ареата.

Колку време е потребно за да се примени методот?

Обично се препорачува еден третман неделно и се состои од 15 до 20 минути изложеност на скалпот на Ласерски диоди под капакот на главата.

Нашето искуство покажува дека обично се потребни од 8 до 10 третмани.
По завршувањето на терапијата, може да се предложи да се одржат резултатите со примена на третманот неколку пати годишно.

Кои се придобивките од ласерската терапија за раст на косата во 101 Hair Clinic?

 • Терапија со ласер за раст на косата може да се користи и кај мажи и кај жени
 • Сосема безбеден третман
 • Нехируршка и безболна процедура
 • Промовира раст на косата и преживување на фоликулите после трансплантација на коса
 • Може да се комбинира со други третмани против опаѓање на косата
 • Се работи за неопходен третман за повторно растење на косата кај телоген ефлувиум
 • Влијае на подобрување на циркулацијата на крвта во капиларите и со тоа на подобрувањето на квалитетот на косата

Протокол на лекување

Трихолошка Анализа

Прегледот на косата и кожата на главата со помош на трихоскоп овозможува точна дијагноза, како резултат на примена на најновиот трихолошки софтвер, како и заради долгогодишното искуство на нашите специјалисти.

Индивидуален План на Терапија

Врз основа на формата и стадиумот на алопеција, нашите специјалисти изработуваат индивидуализиран план за лекување кој опфаќа комбинација од 101 формули за домашна употреба и клинички третмани кои ги добивате во нашата клиника.

Успешни Резултати

Преку бесплатни контроли, нашите специјалисти го следат индивидуалниот напредок и преку фотографии го споредуваат резултатот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Повикајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Hair Clinic

Животот не е совршен, но твојата коса може да биде!

101 Hair Clinic
 • ЗАКАЖЕТЕ ПРЕГЛЕД

  На располагање Ви се врвни трихолози, дерматолози и пластични хирурзи.

 • ПОВИКАЈТЕ НЕ