ПСОРИЈАЗА НА СКАЛП 101 Hair Clinic

Преглед на Проблемот

Што е псоријаза на скалп?

Постојат различни проблеми со кожата на главата кои се јавуваат како кај мажите така и кај жените. Псоријаза е еден од нив. Псоријазата е релтивно честа состојба на кожата и вообичаено се јавува кај 2% од вкупната популација. Почесто се јавува кај мажи и жени после 35-тата година од животот. Се јавува во форма на црвени печати на кожата покриени со сребренесто – бели лушпи на мртва кожа. Иако псоријазата не е заразно заболуваwе, може да се појави неприметно и да влијае врз самодовербата на лицето кое ја има. Псоријазата претставува автоимуно заболување каде имуниот систем ги напаѓа здравите клетки на телото.

Третман на псоријаза на скалпот

Псоријазата е хронично заболување кое трае долго, но третманот кој би ви го препорачале специјалистите трихолози би можел да ги ублажи негативните симптоми. Во зависност од сериозноста на состојбата зависи и видот на третман кој би ви бил препорачан. Третманот покрај локаланата терапија, вклучува и промени во исхраната, промени во начинот на живот и евентуално адекватни медикамнети. Псоријазата може повторно да се појави и ниту еден третман не може да понуди трајно решение на овој проблем.

Протокол на лекување

Трихолошка Анализа

Прегледот на косата и кожата на главата со помош на трихоскоп овозможува точна дијагноза, како резултат на примена на најновиот трихолошки софтвер, како и заради долгогодишното искуство на нашите специјалисти.

Индивидуален План на Терапија

Врз основа на формата и стадиумот на алопеција, нашите специјалисти изработуваат индивидуализиран план за лекување кој опфаќа комбинација од 101 формули за домашна употреба и клинички третмани кои ги добивате во нашата клиника.

Успешни Резултати

Преку бесплатни контроли, нашите специјалисти го следат индивидуалниот напредок и преку фотографии го споредуваат резултатот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Повикајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Hair Clinic

Животот не е совршен, но твојата коса може да биде!

101 Hair Clinic
  • ЗАКАЖЕТЕ ПРЕГЛЕД

    На располагање Ви се врвни трихолози, дерматолози и пластични хирурзи.

  • ПОВИКАЈТЕ НЕ