СЛАБА КОСА 101 hair clinic

Преглед на Проблемот

Причините за ослабнување на косата (слаба коса) се бројни, но генерално може да се класифицираат во три катергории: генетски, медицински и од околината. Мажите и жените имаат проблем со губење на косата обично поради различни причини, но категоризирањето останува исто. Понекогаш и неколку фактори делуваат на ослабнување и сувост на косата.Најчести здравствени проблеми кои предизвикуваат истенчување со сувост и кршливост на косата кај жени се проблеми со триоидна жлезда.

Инсуфициенција во исхраната, особено недостаток на одредени минерали и витамини исто така предизвикваат сува и слаба коса. Човечкото влакно е изградено од протеин наречен кератин. Недоволни нивоа на железо, недостаток од некои протеини, недостаток од биотин и ниски нивоа на вит. А, Ц и Е ја пореметуваат способноста на организмот да произведува здрав кератин, а недостатокот од одредени масни киселини пак предизвикува сувост на косата. Нездрава продукција на кератин го успорува растот на косата, предизвикува кршливост на влакното но и ја нарушува состојбата на фоликулот.Така настанува не само сува коса туку и истенченост на косата.Кај здрави млади лица пак, слабата сува коса може да биде резултат на лоша исхрана или фактори од околината.

Одредени загадувачи, фарби и хемиски третмани на косата од една страна го сушат влакното а од друга страна ги запушуваат порите на влакното предизвикувајќи опаѓање на косата.Работната средина, стрес, загадувачи во воздухот ја прават косата безживотна со расцветани краеви. И секако наједноставните причинители секогаш ги занемаруваме, сувото и ладно време надвор и силно затоплените простории во зима ја ослабнува и суши дури и нормалната коса.

Протокол на лекување

Трихолошка Анализа

Прегледот на косата и кожата на главата со помош на трихоскоп овозможува точна дијагноза, како резултат на примена на најновиот трихолошки софтвер, како и заради долгогодишното искуство на нашите специјалисти.

Индивидуален План на Терапија

Врз основа на формата и стадиумот на алопеција, нашите специјалисти изработуваат индивидуализиран план за лекување кој опфаќа комбинација од 101 формули за домашна употреба и клинички третмани кои ги добивате во нашата клиника.

Успешни Резултати

Преку бесплатни контроли, нашите специјалисти го следат индивидуалниот напредок и преку фотографии го споредуваат резултатот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Повикајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Hair Clinic

Животот не е совршен, но твојата коса може да биде!

101 Hair Clinic
  • ЗАКАЖЕТЕ ПРЕГЛЕД

    На располагање Ви се врвни трихолози, дерматолози и пластични хирурзи.

  • ПОВИКАЈТЕ НЕ