• ВОДЕЧКА МЕЃУНАРОДНА КЛИНИКА

  ВОДЕЧКА МЕЃУНАРОДНА КЛИНИКА

  Со четири модерни европски клиники лоцирани во Скопје, Белград, Загреб и Истанбул, 101 Hair Clinic е еден од водечките центри против опаѓање на коса и стимулирање на повторен раст на изгубената коса

  дознајте повеќе
 • ИСКУСЕН МЕДИЦИНСКИ ТИМ

  ИСКУСЕН МЕДИЦИНСКИ ТИМ

  Меѓународно едуциран специјалистички тим од трихолози, дерматолози, пластични хирурзи и медицински терапевти ви стојат на располагање во ефикасно решавање на вашиот проблем.

  дознајте повеќе
 • СОВРЕМЕНА ДЕРМОСКОПСКА ДИЈАГНОСТИКА

  СОВРЕМЕНА ДЕРМОСКОПСКА ДИЈАГНОСТИКА

  Дигитална дерматоскопија со современ трихолошки софтвер овозможува поставување на правилна и точна дијагноза која е клучна во третирањето на проблемот со опаѓање на косата.

  дознајте повеќе
 • ДОКАЖАНО ЕФИКАСНИ ТРЕТМАНИ

  ДОКАЖАНО ЕФИКАСНИ ТРЕТМАНИ

  Третманите кои се користат во нашите клиники се одобрени од страна на Американското биро за контрола на лекови – FDA како најсовремени, сигурни и единствени ефикасни третмани против опаѓање на косата.

  дознајте повеќе
 • 100% ПРИРОДНИ ПРОИЗВОДИ

  100% ПРИРОДНИ ПРОИЗВОДИ

  Сите производи кои нашиот медицински тим ги вклучува во вашата домашна терапија се со научна докажана ефикасност, и се 100% природни и безбедни, без ниту еден негативен ефект по вашето здравје.

  дознајте повеќе
 • УСПЕШНИ РЕЗУЛТАТИ

  УСПЕШНИ резултати

  Илјадници успешни приказни на наши задоволн пациенти ја сочинуваат најголемата колекција од пред потоа фотографии, кои сведочат за стручноста на нашите доктори и успешноста на нашите третмани и производи во лекување на опаѓањето на косата

  дознајте повеќе

ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА КОСА

hair

"FUE" е постапка во која буквално илјадници фоликули се дистрибуираат во зоната на целосно изгубената или проретчена коса. Еднаш земени од "донорската" област (страничните и задниот дел од главата), фоликулите на косата микроскопски се вивисецираат во "графтови". Секој микрографт содржи одделна "фоликуларна единица", која содржи од 1-3 фоликули на влакно. Фоликуларните единици во вид на графтови потоа внимателно се имплантираат во зоната која што нема коса.


продолжи со читање

ЛАСЕРСКА ТЕРПИЈА НА КОСА

hair

Ласерската терапија за раст на косата–LLLT (Low Level Laser Therapy) е најнапреден и најефикасен нехируршки третман против опаѓање на косата, наменет за мажи и за жени. При користење на *ладните ласери* со точно одредена јачина препорачана од FDA (Американско биро за контрола на лекови), ласерската светлина продира до ниво на главните крвни садови на коренот на влакното, а тоа е не повеќе од 6 мм. Целта на ласерската терапија е да се нормализира циклусот на раст на влакното.

продолжи со читање

МЕЗОТЕРАПИЈА НА КОСА

hair

Мезотерапијата е серија на речиси безболни микроинјектирања на витамини, минерали, и ДХТ блокатори во поткожното ткиво на скалпот (мезодерм) со цел ефикасно да помогнат во повторниот раст на косата кај машки тип на ќелавост, особено во почетните стадиуми и кај прераното губење на косата. Во овие состојби Мезотерапија претставува мошне ефикасен метод со кој се постигнува целосно враќање на изгубената коса и запирање на процесот на понатамошно губење на косата.

продолжи со читање

101 HAIR CLINIC УСПЕШНИ ПРИКАЗНИВИДЕТЕ ПОВЕЌЕ УСПЕШНИ РЕЗУЛТАТИ

Сите пред/потоа фотографии се од наши пациенти, одобрени со нивна писмена согласност и подлежат на Законот за авторски права. Секое нивно користење без претходно наше писмено одобрение се смета за повреда на Законот за авторски права и подлежи на законски санкции.

storie

Терапија: Ласерска терпаија + 101 терапија

Години: 26

Дијагноза: Андрогена алопеција

storie

Терапија: Мезотерапија + 101 терапија

Години: 29

Дијагноза: Андрогена алопеција

storie

Терапија: 101 терапија

Години: 3

Дијагноза: Алопеција ареата

медицински протокол

ТРИХОЛОШКА АНАЛИЗА НА КОСА
ТРИХОЛОШКА АНАЛИЗА НА КОСА

нашите специјалисти земаат анамнеза и вршат дерматоскопски преглед на вашата коса и скалп

ПОСТАВУВАЊЕ НА ДИЈАГНОЗА
ПОСТАВУВАЊЕ НА ДИЈАГНОЗА

после дерматоскопскиот преглед нашите искусни специјалисти поставуваат точна дијагноза на вашиот проблем и причините кои довеле до истиот

ИНДИВИДУАЛЕН ПЛАН НА ТЕРАПИЈА
ИНДИВИДУАЛЕН ПЛАН НА ТЕРАПИЈА

нашите специјалисти ќе ви препорачаат адекватна терапија која вклучува локална домашна терапија и професионални клинички третмани

МЕСЕЧНА КОНТРОЛА НА НАПРЕДОКОТ
МЕСЕЧНА КОНТРОЛА НА НАПРЕДОКОТ

нашите специјалисти го следат вашиот прогрес во лекувањето секој месец за да обезбедат најдобри можни резултати

УСПЕШНИ КРАЈНИ РЕЗУЛТАТИ
УСПЕШНИ КРАЈНИ РЕЗУЛТАТИ

на крајот од активниот третман нашите специјалисти ви ги презентираат постигнатите резултати преку споредување на вашите фотографии од моментот на започнување на терпијата до вашата последна контрола

101 Hair Clinic Блог

видео галерија

101 Hair Clinic - FUE ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА КОСА

101 Hair Clinic – СВЕТСКИ ДЕРМАТОЛОЗИ ДЕЛ ОД НАШИОТ ТИМ

101 Hair Clinic - ПРЕРАНО ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА КАЈ МАЖИ

101 Hair Clinic - СЕЗОНСКО ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА