Во последните години расте загриженоста дека вошки-те стануваат отпорни на некои вообичаени пестициди кои се користат во шампоните,како перметрин и пиретрин. Исто така е установено дека на секои 4-5 години вошките развиваат отпорност и на новите пестициди кои се користат во производите. Во 2010 Американската академија за педијатрија даде насоки во третмнаот на вошливост.

Д-р Bernard Cohen, шеф на катедрата на дерматологија на Johns Hopkins Children’s Center во Baltimore, се согласува. Тој смета дека освен отпорноста на вошките на класичните методи,нејчестата причина за ширењето на вошливоста и неуспехот во третманот е идентификацијата и ефективниот третман на вошливите деца. Над 20% од децата од едно одделение со вошливост е знак на инфестација која мора да се третира.

За да не мора да поминувате низ оваа *фаза* дали Вашето дете има или нема вошки. Кој шампон да го изберете? Дали ќе биде ефикасен во третманот? 101 ХЕАР клиниката  Ве советува да го изберете најновиот метод за безбедно и успешно отстранување на вошките.

Родителите веќе се попретпазливи при користењето на гелови со опасни хемиски супстанци и отровни шампони при третирањто на проблемот со вошки. Се поголем број родители се одлучуваат за 100% безбедниот и ефикасен начин на отстранување на вошките без примена на било какви отровни и токсични шампони и гелови.

Robi Comb чешелот ги детектира и уништува вошките при самиот контакт со нив преку едноставно расчешлување низ косата. Кога електронскиот Robi Comb доаѓа во контакт со вошките, веднаш ослободува електричен импулс со ниска фрефенција при што инстантно ги уништува и отстранува вошките.

Најновите истражувања кои ги објави Американската Национална Педијатриска Асоцијација (NPA) покажуваат дека додека вошките стануваат се повеќе отпорни и имуни на пестициди и други хемикалии, тие во ниту еден случај неможат да станат отпорни на Robi Comb третманот.

Роби чешелот е уникатен патентиран електронски чешел. За детекција и уништување на вошки.
Електронските чешли користат мал електричен напон за да ги убијат вошките. Металните запци на чешелот имаат променливи позитивни и негативни полнења на врвовите кои се напојуваат од мала батерија. Кога чешелот се користи на сува коса, вошките воспоставуваат контакт со мултипните врвови на густо поставените тенки запци. Затворајќи го струјниот круг и примајќи електричен сигнал.

Електронскиот чешел е тестиран и докажан дека е безбеден и ефективен начин за 100% отстранување на вошки. Бидејќи е не-хемиски третман не постои изложеност на штетни пестициди. И нема појава на резистентност на вошките против овој тип на третман.

Откако најдовте безбеден и ефикасен метод на отстранување на вошките сигурно следен чекор на кој размислувате е како да го заштитите вашето дете. Од повторна инфестација со вошките. Ако е тешко да се препознаат, уште потешко да се отстранат вошките, тогаш како ли е возможно да се спречи нивната појава повторно.

Некои основни мерки на превенција се неопходни. Како избегнување на контакт глава-глава, размена на шалови и капи, редовни прегледи на косата, перење на гардеробата на најмалку 60 степени, чистење на чешлите со топла вода итн…
Со Роби чешелот може да се детектира и појава на повторна вошливост.

Но за да не дојде до тој момент LiceGuard Lice Repellent спрејот е вистински избор.

Со овој производ можете да превенирате појава на вошки на сосема безбеден и ефикасен начин без хемикалии, токсини и без пестициди. Една апликација дневно од овој спреј ќе ви овозможи 24 часовна заштита. Овој производ е базиран 100% на природни состојки и на најефикасен можен начин се справува со појавата на вошки.

LiceGuard Lice Repellent се користи мошне брзо и едноставно. Преку негово секојдневно прснување на косата. Штити од пренесување на вошките од други деца, капи, капути, облека и сл.